«Zucca» etter tung VM-start: – Vi var det beste laget

MOSKVA/OSLO (Norge - Danmark 0-3) Norge klarte ikke å score på 44 skudd i VMs åpningskamp og tapte den viktige duellen mot naboen Danmark.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I en gruppe hvor både Latvia og Kasakhstan har tatt poeng fikk Norge en meget tung start med 0-3-tap mot naboen Danmark i Moskva.

Mats Zuccarello og lagkompisene hang godt med spillemessig og hadde flest skudd på mål, men var ikke gode nok foran begge burene.

VG LIVE: Vi fulgte Norges åpningskamp minutt for minutt!

– Vi må ikke grave oss helt ned. Det er skuffende selvfølgelig, men Danmark har et godt lag og keeperen deres var «dritbra». Han reddet mange skudd som «skulle» ha vært mål. Vi var det beste laget, mener Mats Zuccarello.

New York Rangers-spilleren tror de fleste VM-kampene blir like tøffe og sier han trenger noe tid på å komme inn i den «europeiske stilen».

– Men jeg føler meg helt grei. Jeg blir aldri fornøyd, men det er fint å være tilbake. Vi må ha mer trøkk på mål. Vi tapte fordi vi ikke scoret mål. Vi manglet den siste finishen og desperasjonen i overtall.

– Var dere dårlig i overtall?

– Nei, jeg sier ikke det. Vi var ikke dårlig.

God start uten mål

VG-KOMMENTAR foran VM-premieren: Zucca må ikke ta for stor plass

– Klart vi er skuffet. Skal vi overleve i A-gruppen er vi nødt til å score mål i overtallsspill. Kasakhstan hadde kanskje syv-åtte skudd mot Sveits, scoret to og vant på straffer, sier landslagssjef Roy Johansen til VG.

Det var danskenes fjerde seier i 16 VM- og OL-møter mellom de to lagene siden 1973.

– Han (Danmarks keeper Dahm) gjorde kanskje sitt livs kamp, men det er ikke bare en god keeper som er årsaken til at vi ikke scorer. Hvor mye det skyldes god keeper eller dårlig avslutninger, er et godt spørsmål. Men han var god mot oss i fjor også (1-4), fortsetter Johansen.

Dahm holdt nullen for første gang i en landskamp og sier til VG at han er spesielt fornøyd med at han gjorde det mot Norge.

– Norge gir aldri opp. Det vet vi. Men det gjør ikke vi heller. Jeg reddet med hjelmen og staven (kølla). Men det er slike «bounces» man trenger for å gjøre det bra. Jeg hadde dem på min side i dag. Reddet jeg 44 skudd? Jeg visste ikke at det var så mange. Jeg er veldig fornøyd med å ha holdt nullen, sier Dahm.

Ole-Kristian Tollefsen skjøt knallhardt i tverrliggeren i første periode mens Andreas Martinsen fikk Norges største sjanse da Mathis Olimb spilte ham fri ved Sebastian Dahms høyre stolpe etter 15 minutter.

VG-KOMMENTAR: Kvartfinale eller nedrykk

Det sto 0-0 foran 2. periode i «skjebnekampen» hockeyguttas VM-premiere der Danmarks NHL-rekke med Nikolaj Ehlers (Winnipeg), Jannik Hansen (Vancouver) og Lars Eller (Montreal) var flinke til å skaffe seg rom og skuddmuligheter foran Lars Haugen.

Nicklas Jensen, tidligere Vancouver, nå i New York Rangers farmerlag, brukte et drøyt minutt på å sende Danmark foran i midtperioden. Jesper Jensen økte til 2-0 foran andre runde i garderoben da han fikk stå alene foran Norges mål og sendte pucken i krysset.

Savnet desperasjon

Norge var overlegne i skuddstatistikken i siste perioden, men Sebastian Dahm storspilte og holdt nullen. 3-0-målet kom i sluttsekundene etter at Roy Johansen hadde tatt ut målvakt Lars Haugen.

– Det var ikke dette som var planen, men det er ikke over ennå. Det er lenge siden jeg har hatt så mange sjanser uten å score. Det er kjedelig i en så viktig kamp. Vi får ta med oss det som er bra videre. Keeperen deres «sto på hue», sier Andreas Martinsen til Max.

Til VG sier NHL-proffen (55 kamper for Colorado Avalanche) at «vi skapte mye» og at hockeygutta må ta med seg det videre til oppgjørene som kommer, først Sveits i morgen ettermiddag, søndag, klokken 15.15 norsk tid.

– Nei, det er ikke ofte det skjer. Men vi har opplevd det et par ganger før. Det er surt, med så mange sjanser. Men jeg synes ikke vi prøvde å spille for fancy, svarer han på spørsmål om antall skudd på mål (44) for Norges del.

– Kanskje var vi ikke desperate nok, tilføyer han.

– Norge styrte kampen mer eller mindre stort sett hele veien, men Danmark var farlige på overganger. Også savner jeg desperasjonen foran danskenes mål. Der var Dahm litt for god, sier Patrick Thoresen i Max' VM-studio.

Leste du denne? Shampos VM-maraton

– Det Norge manglet var desperasjonen foran mål. Det var kanskje én mann som gjorde «møkkajobben» der, men vi manglet nummer to, sier pappa og kommende landslagssjef Petter Thoresen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder