REKORD-PUCK: Her står Patrick Kane med pucken som sikret ham nok et poeng i kampen mot Ottawa Senators 3. desember. I 21 kamper på rad har Kane gjort poeng. Det er tangering av klubbrekorden i Chicago Blackhawks.

REKORD-PUCK: Her står Patrick Kane med pucken som sikret ham nok et poeng i kampen mot Ottawa Senators 3. desember. I 21 kamper på rad har Kane gjort poeng. Det er tangering av klubbrekorden i Chicago Blackhawks. Foto: Jana Tsjytilova , Getty Images

NHL-stjernen blant tidenes beste etter voldtektsanklagen

Patrick Kane har scoret eller hatt målgivende i 21 kamper på rad

Ingen er bedre enn Patrick Kane (27) i verdens beste ishockeyliga akkurat nå. Måneder etter at han ble anklaget for voldtekt, er amerikaneren i ferd med å bli en NHL-legende.

Øyvind Knoph Askeland
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det er 21 kamper siden Patrick Kane gikk av isen uten å stå bak en scoring hos Chicago Blackhawks. Det har ingen andre amerikanskfødte ishockeyspillere klart i NHL, ifølge ligaens nettsted. Og i natt kan Kane forlenge den vanvittige rekken om han lager mål eller en målgivende mot Winnipeg Jets.

Ble NHLs førstevalg: Kane hentet til ligaen i 2007

Da vil han også ha den lengste poengrekken i Chicago Blackhawks' historie. For øyeblikket deler han rekorden med legenden Bobby Hull.

– Hvis det er meningen at jeg skal ta den, kommer jeg til å gjøre det, sier Kane ifølge CBC Sports.

– Det har vært en ganske fin periode. Jeg har snakket med Bobby og det virker som om han ønsker at jeg skal klare å ta rekorden, fortsetter Blackhawks-spilleren.

Giganttabbe: Kostet Rangers klubbrekorden

Tøff voldtektssak

Patrick Kane er sammen med Jonathan Toews lagets best betalte spiller, med om lag 110 millioner kroner i lønn denne sesongen.

Nå er han også «bare» fire kamper unna å tangere Sidney Crosbys 25 kamper på rad med poeng, satt i 2010.

Men det var ingen selvfølge at årets NHL-sesong skulle bli en suksess for 27 år gamle Kane. I begynnelsen av august ble han anklaget for å ha voldtatt en kvinne etter en kveld på byen i delstaten New York. Politiet bekreftet at de hadde startet etterforskning av en mulig voldtekt i Kanes hus, noe som førte til at superstjernen ble droppet fra coveret til spillet NHL 16.

Colorados Martinsen: Vraket til Zuccarello-møte

Artikkelen fortsetter under bildet.

NHLS BESTE POENGPLUKKER: Med 41 poeng er Patrick Kane den i NHL som har flest involveringer i mål denne sesongen. Her jubler Blackhawks-spilleren for mål mot Edmonton. Foto: Jonathan Daniel , Getty Images

Politiet droppet tiltale – startet storspill

Kane hevdet gjennom sine advokater at han var uskyldig, og etter flere kontroverser i saken, inkludert anklager om manipulering av bevis, avsluttet politiet etterforskningen i november – uten å tiltale Kane for voldtekt.

Da var allerede Blackhawks stjernen godt i gang med sitt storspill. I løpet av åtte kamper, fra 17. oktober til 4. november, noterte Kane seg for 12 poeng. I de 13 kampene Kane har spilt etter at anklagene mot ham ble droppet, har han vært involvert i 23 av Chicagos mål.

– Jeg vil ikke si at han har båret laget vårt så langt denne sesongen, men vi er helt klart heldige som har ham som en bidragsyter, sier trener Joel Quenneville.

Totalt i løpet av sesongens første 26 kamper har Patrick Kane 16 mål og 25 målgivende pasninger. Det er det ingen andre som er i nærheten av.

New York Rangers Mats Zuccarello har til sammenligning 11 mål og 11 målgivende på 27 kamper. Zuccarello og Rangers møter Ottawa Senators i New York natt til søndag.

Chicago spiller mot Winnipeg klokken 23.05 norsk tid. Rangers mot Ottawa klokken 01.05. Kampene sendes på Viasat Hockey og Viaplay.no.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder