MER NHL-SPILL: Andreas Martinsen er her fotografert for Montreal mot New York Rangers i playoff i april 2017. Foto: Eric Bolte Reuters

Martinsen får ikke spille NHL – må ned til farmer-laget

Andreas Martinsen (27) ble mandag satt på overgangslisten i Montréal Canadiens. Nå er det klart at han ikke får spille NHL fra sesongstart, bekrefter den kanadiske klubben.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Andreas Martinsen og Byron Froese er flyttet til Laval Rocket i AHL, melder Canadiens på twitter.

Dermed ligger Mats Zuccarello (30) an til å bli den eneste norske spilleren fra starten av den nye NHL-sesongen.

Mandag kveld ble Martinsen satt på waiver-listen, som betyr at andre NHL-klubber kunne hente ham i løpet av de neste 24 timene. Det skjedde ikke, derfor må han ta steget ned til farmerlaget Laval Rockets i AHL.

VG+: Alt du må vite før NHL-starten

– Jeg har ikke spilt så mye i AHL, men har vært nede en tur før, og det var en bra erfaring å få mer spilletid og mer selvtillit. Men jeg vil jo spille i NHL og føler at jeg er god nok til å spille i NHL, sa han til Nettavisen mandag.

NHL-klubbene måtte registrere en 23-mannstropp for kommende sesong innen tirsdag kveld. Der ble det altså ikke plass til Martinsen.

Martinsen har to sesonger bak seg i NHL. Først i Colorado Avalanche, så i Montréal. Nå kan et tredje lag bli neste stoppested for 27-åringen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder