Capitals med overtak i Stanley Cup-finalen

(Washington Capitals – Vegas Golden Knights 3–1, 2–1 i kamper) Etter å ha tapt åpningskampen i Las Vegas, så har Capitals slått knallhardt tilbake og tatt kommandoen i fighten om Stanley Cup-trofeet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Nattens oppgjør i den amerikanske hovedstaden var spennende helt til Devante Smith-Pelly dundret pucken i nettet bak Vegas-keeper Marc-Andre Fleury da det gjensto seks minutter og syv sekunder av siste periode. Han fikk pucken fra lagkamerat Jay Bagle etter en miss av Golden Knights-spiller Shea Theodore.

Tidlig i samme periode hadde Tomas Nosek skapt spenning i kampen med sin redusering for bortelaget etter en stor tabbe av Capitals-keeper Braden Holtby.

Men det var Capitals som var best, og som til slutt vant fortjent. I midtperioden ordnet Alexander Ovetsjkin 1–0 etter ett minutt og ti sekunder, og etter 12.50 var det Jevgenij Kuznetsov sin tur til å overliste Fleury.

les også

Capitals med viktig borteseier i Stanley Cup-finalen

Med 2–1 sammenlagt har Capitals virkelig gode muligheter til å ta et jerngrep om trofeet med seier i Capital One Arena i Washington natt til tirsdag, norsk tid.

– Byen er entusiastisk, og fansen er entusiastisk, men det er bare to seirer. Vi må bare kjøre på videre, og ikke tenke for mye på det, sa Capitals-stjernen Ovetsjkin etter kampen.

SCORET I NATT: Alexander Ovetsjkin feirer nattens scoring mot Vegas Golden Knights. Foto: Rob Carr / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

les også

Vegas Golden Knights-helten spilte i Rosenborg: – «The American Dream» fra bunnen av

– Vi er ikke ute av dette. Det er fortsatt mange minutter som skal spilles, og mange perioder. Vi har masse tid til å komme oss tilbake, sa Vegas-keeper Fleury som hadde 23 redninger i nattens kamp.

Kollega Holtby i Capitals-målet sto for øvrig for 21 redninger. Dette var Washington Capitals’ første hjemmeseier i en Stanley Cup-finale. Sist laget kjempet om trofeet, i 1998, tapte de begge hjemmekampene mot Detroit Red Wings.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder