Lillehammer vant hockeyfesten i Håkons Hall

(Lillehammer – Storhamar 3-2) 9165 tilskuere tok turen for å se Mjøs-derbyet «Hockey Classic». Amerikanske Austin Cangelosi (24) ble matchvinner for Lillehammer mot serieleder Storhamar, og Alexander Reichenberg (26) markerte seg voldsomt.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Dette er det største jeg har opplevd i Lillehammer. Muligheten til å få oppleve dette med familie og venner på tribunen er helt fantastisk, sier Reichenberg til VG.

Han er endelig tilbake i klubben han fikk et sterkt forhold til som toåring. Da begynte nemlig faren Ronny Reichenberg å spille hockey i Lillehammer. Lørdag kveld var senior Reichenberg en av de over 9000 tilskuerne.

– Det var en herlig ramme rundt kampen. Jeg har spilt for større antall tilskuere før, og ble ikke stresset av det. Jeg klarte å senke skuldrene å nyte det mer, forklarer derbyoppgjørets beste spiller.

SCORET: Alexander Reichenberg gratuleres av lagkameratene etter 2–2-scoringen. Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

les også

Lillehammers ungdomsrevolusjon

Pluss content

– Jeg synes vi spiller veldig bra i hele tredje periode. Egentlig siste halvdel av kampen, sa Lillehammer-trener Mikael Kvarnström til TV 2 etter seieren mot erkerivalen ved Mjøsa.

– Det er klart at en kamp som dette betyr ekstra mye, la treneren til etter å ha sett laget sitt ta den åttende strake hjemmeseieren.

Lillehammer fikk samtidig hevn etter tilsvarende kamp i fjor, der det var Storhamar som vant 3–2 etter at over 10.000 tilskuere hadde tatt turen.

Fire minutter og 39 sekunder gjensto av tredje og siste periode da Cangelosi ble spilt frem av Lillehammer-gutt, og tidligere Storhamar-spiller, Reichenberg.

24-åringen timet avslutningen perfekt, og lirket pucken forbi Storhamar-keeper Oskar Östlund.

Lillehammer tok ledelsen 1.45 ut i første periode. Stian Kaltrud Nystuen fikk lirket pucken via skøyten til en Storhamar-spiller og forbi keeper. Han hadde plukket opp en retur på et skudd fra Reichenberg, som altså var involvert i alle vertenes scoringer.

les også

Hockeystreiken ble avverget

Men Storhamar kom voldsomt tilbake i starten av andre periode. Først utlignet Niklas Fogström til 1–1 da han løftet pucken opp i hjørnet til venstre for keeper. Da var det spilt fire minutter av andre periode, og litt under fire minutter senere sørget Eirik Salsten for 2–1-ledelse til bortelaget.

Lillehammer kom voldsomt tilbake, men misbrukte først en rekke store sjanser i midtperioden, og Joey Benik hadde tre av dem.

HOCKEYFEST: Det var 9165 tilskuere på plass i Håkons Hall lørdag kveld. Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

2–2-scoringen kom ikke før i starten av sisteperioden. Adrian Saxrud Danielsen spilte glimrende frem til Reichenberg, som banket pucken i nettet.

les også

Storhamar med sterkt comeback i Champions League

Deretter misbrukte Cangelosi en gigantsjanse for Lillehammer da han satte pucken utenfor åpent mål. Ikke rart amerikaneren var lettet etter at han likevel ble matchvinner:

– Det var mye energi fra tilskuerne, og det å vinne en kamp som dette er ganske surrealistisk. Det er en ekstra rivalisering mellom lagene, og det føler du virkelig ute på isen, sa han til TV 2 etter kampen.

les også

Spillerne i Get-ligaen har bestemt seg: Dette laget vinner serien

Pluss content

– Det er surt å tape, men det er også på en måte greit når man taper mot et lag som er bedre enn oss på alle punkter i dag. Jeg vil gratulere Lillehammer med en solid seier mot et lag som ikke presterer i dag, sa Storhamar-trener Fredrik Söderström til TV 2.

Han hadde ledet laget sitt til fem strake seirer mot rivalen, men så var det altså bråstopp.

Men mannen som kanskje ble hyllet aller mest etter seieren, var altså Reichenberg med to assist, og én scoring. Historikken hans gjorde det enda mer gledelig. 26-åringen ble upopulær i barndomsklubben Lillehammer da han gikk til Storhamar for tre år siden.

Han forsvant videre til tsjekkiske Sparta Praha, men pådro seg en alvorlig korsbåndskade. Han kom tilbake til Lillehammer i august, og dette var bare hans tredje kamp etter comebacket.

– Det var viktig at jeg fikk to kamper før dette. Jeg sanket litt poeng i dag, men formen kan bli mye bedre. Jeg satser på at det er stigning jo mer spilletid jeg får, sier Reichenberg.

Drømmer om mer proffspill

Han har kontrakt med Lillehammer ut sesongen, og legger ikke skjul på at det store målet er mer spill i utlandet.

– Jeg kunne blitt værende i Praha, men ble skadet i den aller siste kampen og ute i ni måneder. Jeg kan ikke utelukke noen ting i forhold til Lillehammer, men jeg har lyst til å leve av hockeyen som proff, sier 26-åringen.

– Hvor godt kan Lillehammer gjøre det denne sesongen?

– Vi får se, men jeg har et håp om å få med meg en finale. Da vil det ha vært en god sesong. Og hvis jeg kommer meg til VM med landslaget også, så skal jeg være fornøyd, avslutter kveldens mann.

PS! Lillehammer hadde for anledningen byttet ut sin vanlige hjemmebane Kristins Hall, med Håkons Hall – arenaen med tre ganger så stor tilskuerkapasitet.

Eliteserien ishockey, 22. runde:

Stjernen – Stavanger 2–3 (0-1, 1-1, 1-1)

1733 tilskuere

Mål:

1. periode: 0–1 (5.30) Stephan Vigier (David Morley, Brandon Louis Burlon).

2. periode: 0–2 (20.52) Vigier (Burlon, Morley), 1–2 (32.57) Peter Lindblad (Hampus Gustafsson).

3. periode: 1–3 (40.46) Philip Anthony Lane (Burlon, Vigier), 2–3 (47.34) Albin Lindgren (Niklas Bröms).

Dommere: Tomas Stubberud Tysland og Marcus Vardeberg Wannerstedt.

Utvisninger: Stjernen 7 x 2 min., Stavanger 12 x 2 min., 5 x 10

Lillehammer – Storhamar 3–2 (1-0, 0-2, 2-0)

9165 tilskuere

1. periode: 1–0 (15.43) Stian Kaltrud Nystuen (Alexander Reichenberg, Sondre Bergersen Bjerke).

2. periode: 1–1 (23.59) Niklas Fogström (Eirik Østrem Salsten, Martin Rønnild), 1–2 (27.51) Salsten (Rønnild, Lars Erik Ljøstad Hesbråten).

3. periode: 2–2 (42.20) Reichenberg (Adrian Saxrud Danielsen, Nystuen), 3–2 (55.21) Austin Cangelosi (Reichenberg, Danielsen).

Dommere: Roy Stian Hansen og Christian Bo Persson.

Utvisninger: Lillehammer 2 x 2 min., Storhamar 3 x 2 min.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder