Stjernen raknet og risikerer nedrykk: – Verst tenkelige måte

(Vålerenga – Lørenskog 6-3, Stjernen – Manglerud Star 4–5) Lørenskog tapte for Vålerenga og så ut til å være ute av sluttspillet. Så raknet Stjernen fullstendig.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Og dermed er det Stjernen som risikerer nedrykk. Det ble klart etter en thriller av en avslutningsrunde i GET-ligaen, hvor Manglerud Star ble Lørenskogs reddende engel.

– Dette skjedde på verst tenkelige måte, sier Stjernen-legenden Ørjan Løvdal, nå markedssjef i klubben, til VG.

– Vi leder 3–0, og Vålerenga gjør jobben sin ... Nei, det er ikke noe moro.

– Utilgivelig. Slikt skal bare ikke skje. Det er utrolig hvordan vi ikke klarer å være kyniske nok, spille simpelt og vinne dette, sukket en skuffet Stjernen-trener Darren Treloar i intervju med Fredriksstad Blad etterpå.

Lørenskog-tapet for Vålerenga så ut til å bli av det ekstremt kostbare slaget, men da Stjernen rotet bort seieren og endte opp med å tape for Manglerud Star, er det Lørenskog som tar seg videre til NM-sluttspillet på bekostning av Fredrikstad-klubben.

Det betyr at de, med sine 44 poeng, sammen med Kongsvinger, må spille nedrykkskvalik. Der venter 1. divisjonslagene Narvik og Ringerike.

– Det er motstandere vi bør hanskes med. Nå er det bare å riste av seg skuffelsen, sier Løvdal til VG.

Kvartfinalene klare

Lørenskog tar seg akkurat videre til NM-sluttspillet med to poeng mer.

Det betyr at Storhamar, Sparta, Lillehammer, Frisk/Asker, Vålerenga, Stavanger Oilers og Manglerud Star, i tillegg til Lørenskog, blir lagene som skal kjempe i sluttspillet.

Etter at runden var over, ble kvartfinalene klare:
Storhamar - Lørenskog
Sparta - Manglerud Star
Lillehammer - Vålerenga
Frisk/Asker - Stavanger Oilers

Det ble en dramatisk avslutning på grunnspillet i GET-ligaen.

Manglerud/Star utlignet til 3–3 i 3. periode borte mot Stjernen, og på det tidspunktet var Lørenskog på trygg grunn. Det tok imidlertid ikke lenge før Stjernen var tilbake i ledelsen.

Dermed så det bekmørkt ut for Lørenskog.

Det var Stjernens Michael Eskeensen som så ut til å bli den store helten med sin scoring etter 43.58 i tredje periode, men etter 58.49 satte Manglerud Stars Christopher Patrick Calnan inn utligningen, før Joachim Engebråten Hermansen gjorde vondt til verre med sin matchvinnerscoring etter 59.34.

– Du fortjener faktisk ikke mer når du roter det bort på den måten, sier Erik Follestad på TV 2s sending etter runden.

Øvrige hockeyresultater tirsdag:
Kongsvinger - Frisk/Asker 2–4
Stavanger Oilers - Sparta 1–4
Lillehammer - Storhamar 6–5

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder