Stjernen raknet og risikerer nedrykk: – Verst tenkelige måte

(Vålerenga – Lørenskog 6-3, Stjernen – Manglerud Star 4–5) Lørenskog tapte for Vålerenga og så ut til å være ute av sluttspillet. Så raknet Stjernen fullstendig.

Og dermed er det Stjernen som risikerer nedrykk. Det ble klart etter en thriller av en avslutningsrunde i GET-ligaen, hvor Manglerud Star ble Lørenskogs reddende engel.

– Dette skjedde på verst tenkelige måte, sier Stjernen-legenden Ørjan Løvdal, nå markedssjef i klubben, til VG.

– Vi leder 3–0, og Vålerenga gjør jobben sin ... Nei, det er ikke noe moro.

– Utilgivelig. Slikt skal bare ikke skje. Det er utrolig hvordan vi ikke klarer å være kyniske nok, spille simpelt og vinne dette, sukket en skuffet Stjernen-trener Darren Treloar i intervju med Fredriksstad Blad etterpå.

Lørenskog-tapet for Vålerenga så ut til å bli av det ekstremt kostbare slaget, men da Stjernen rotet bort seieren og endte opp med å tape for Manglerud Star, er det Lørenskog som tar seg videre til NM-sluttspillet på bekostning av Fredrikstad-klubben.

Det betyr at de, med sine 44 poeng, sammen med Kongsvinger, må spille nedrykkskvalik. Der venter 1. divisjonslagene Narvik og Ringerike.

– Det er motstandere vi bør hanskes med. Nå er det bare å riste av seg skuffelsen, sier Løvdal til VG.

Kvartfinalene klare

Lørenskog tar seg akkurat videre til NM-sluttspillet med to poeng mer.

Det betyr at Storhamar, Sparta, Lillehammer, Frisk/Asker, Vålerenga, Stavanger Oilers og Manglerud Star, i tillegg til Lørenskog, blir lagene som skal kjempe i sluttspillet.

Etter at runden var over, ble kvartfinalene klare:
Storhamar - Lørenskog
Sparta - Manglerud Star
Lillehammer - Vålerenga
Frisk/Asker - Stavanger Oilers

Det ble en dramatisk avslutning på grunnspillet i GET-ligaen.

Manglerud/Star utlignet til 3–3 i 3. periode borte mot Stjernen, og på det tidspunktet var Lørenskog på trygg grunn. Det tok imidlertid ikke lenge før Stjernen var tilbake i ledelsen.

Dermed så det bekmørkt ut for Lørenskog.

Det var Stjernens Michael Eskeensen som så ut til å bli den store helten med sin scoring etter 43.58 i tredje periode, men etter 58.49 satte Manglerud Stars Christopher Patrick Calnan inn utligningen, før Joachim Engebråten Hermansen gjorde vondt til verre med sin matchvinnerscoring etter 59.34.

– Du fortjener faktisk ikke mer når du roter det bort på den måten, sier Erik Follestad på TV 2s sending etter runden.

Øvrige hockeyresultater tirsdag:
Kongsvinger - Frisk/Asker 2–4
Stavanger Oilers - Sparta 1–4
Lillehammer - Storhamar 6–5

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder