Brødrene Thoresen herjet: – Vi har presset på oss

HAMAR (VG) (Storhamar-Frisk Asker 5–1) Kaptein Patrick Thoresen (35) og hans regjerende mesterlag Storhamar festet grepet på NM-finalen umiddelbart. Utfordreren fra Asker ble presset ned i knestående foran 6012 tilskuere i Hamars storstue i det første oppgjøret i best av syv kamper-serien.

– Det var ikke en 5–1 seier, der vi bare høvlet over dem. Men spiller vi slik vi gjorde de 10 siste minuttene av andre periode, tror jeg vi over tid vil ta dem. Vår største fiende er at vi kan havne tilbake til gamle synder, som mot Vålerenga i serien, sier Patrick Thoresen til VG.

Steffen Thoresen vedgår at «vi kunne fått litt små-panikk» hvis Frisk hadde fått uttelling på sine sjanser, før Storhamar faktisk fikk det.

Patrick Thoresen scoret hjemmelagets andre mål og la målgivende pasning til Robin Dahlstrøms 4–0 syv sekunder før andre periode var ferdig. Innimellom hadde Steffen Thoresen sørget for mål nummer tre.

les også

Frisk Asker er klar for finalen: – Jeg ble rørt

– Steffen scorer sånne mål, sier Patrick om lillebrors avslutning fra bak målet til Frisk-keeper Nicklas Dahlberg.

– I andre periode spilte vi ganske bra. Så gjorde vi én eller to feil som vi ble straffet hardt for. Men det kommer en ny mulighet om to dager. Om vi taper 1–2 eller 1–5 (nå), er ikke så himla farlig, sier Frisk-veteran Anders «Basse» Bastiansen (38) til VG.

Asker-klubbens backveteran Henrik Ødegaard mener at de kanskje var preget av stundens alvor, og at dette var Frisks svakeste kamp i NM-sluttspillet. De glapp bakover og «klarte ikke skape nok fremover».

– Fem skudd i hver periode, påpeker han.

– Styrken vår hittil er at vi har vært et LAG. Nå kom ingen av oss opp mot maks. Det var en skuffende kamp av oss, mener Ødegaard.

Frisks Hampus Gustafsson (27), som spilte for Storhamar forrige sesong, var på grunn av en skade ikke startklar til den første finalen. Etter at han kom til Frisk fra økonomisk skakkjørte Stjernen et stykke inn i denne, har han vært en viktig spiller for Asker-laget.

I sluttspillet har han gjort seks mål og syv målgivende pasninger.

VG skal vise norske ishockeylandskamper – og følge laget fra innsiden

Helt likt med Storhamars beste: Svenske Victor Svensson (29).

Troy Josephs kom imidlertid opp på siden av de to da han scoret kampens første mål i 13. spilleminutt. Kanadierens sjette i sluttspillet, hans fjerde i overtallsspill.

– Det første målet deres var tilfeldig. Skuddet (fra backen Joel Johansson) gikk via meg. Vi var kanskje preget av stundens alvor, men burde ikke ha vært det. Vi må skjerpe oss til søndag. Overtallsspillet vårt var dårlig, sier Anders Bastiansen.

Han reduserte til 1–4 da det gjensto ni minutter.

Hockeyeksperter om keeperduellen: – Veldig forskjellige

Midtperioden var like «intetsigende» som den første, til hjemmelaget begynte å slurve. Det ville ikke Patrick Thoresen (35) ha noe av. Robin Dahlstrøm brøytet seg vei, Thoresen skjønte liksom hva som kunne skje – og gjorde noe med det.

– Vi har presset på oss, vi må levere. Frem til 2–0 var det tamt. Det lettet litt. Så kom 3–0, og så fireren. Da pustet hallen litt ut, sier Patrick Thoresen.

Ett minutt før siste pause reiste tilskuerne i et nesten fullsatt CC Amfi seg fra setene sine. 53 sekunder senere, til stående applaus, la Robin Dahlstrøm inn nummer fire etter at Patrick Thoresen hadde ryddet vei for ham.

les også

Mats Zuccarello står over VM – her er status på landslagstroppen

– Vi må være på i siste periode, understreket Steffen Thoresen før den.

Det behøvde de strengt tatt ikke. Bortsett fra da et slagsmål, på grunn av en viss Frisk-frustrasjon, utbrøt elleve minutter før slutt.

Backen Kurt Davis kittet inn 5–1 helt på tampen, etter målgivende pasninger fra Niklas Fogström og Martin Rønnild.

PS! Ifølge Storhamars statistikk satte klubben sesong-publikumsrekord med antall tilskuere (6012) i den første finalekampen: 139.365 sammenlagt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder