Zuccarello vant prestisjetung pris

ISHOCKEY

(New York Rangers-New York Islanders 1-4) The Rangers tapte lokaloppgjøret mot Islanders. Før kampen ble Mats Zuccarello hedret med Steven McDonald Extra Effort-prisen.

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 08.04.16 10:01

– Jeg setter den veldig høyt. Jeg er veldig stolt av den, sier Zuccarello til NTB om prisen, som deles ut hvert år til den Rangers-spilleren som har gitt det lille ekstra.

Prisutdelingen fant sted rett før kampstart i rivaloppgjøret mot New York Islanders.

– Dette året går prisen til en spiller som hadde en skade som truet karrieren hans, Mats Zuccarello, sa Steven McDonald da han avslørte vinneren.

Dermed er Zuccarello den sjuende spilleren i Rangers-historien som har vunnet prisen mer enn én gang. Han vant den også for to år siden. Det er New York-lagets supportere som har stemt fram nordmannen.

Les også: Zucca nominert til pris - vil spille i Rangers ut karrieren

25.000 dollar

Foran et fullsatt Madison Square Garden skøytet Zuccarello bort til McDonald-familien og mottok publikums hyllest. I tillegg til et trofe, blir også en gave på 25.000 dollar gitt til veldedighet.

Zuccarello kjempet seg tilbake fra en hodeskade han pådro seg i sluttspillet forrige sesong og har spilt samtlige 81 kamper i grunnspillet. Han er også lagets poengkonge med 61 målpoeng.

Les også: Zuccarello med ny karrierebeste i NHL

Nedtur mot naboen

Etter utdelingen var det duket for lokaloppgjør mot New York Islanders, og det ble ikke en like gledelig affære for Rangers.

Det gikk riktignok over en halvtime før det første baklengsmålet kom. Første periode var målløs, men drøyt 13 minutter ut i den andre sørget Shane Prince for 1-0 til gjestene fra Brooklyn. Også Casey Cizikas og Frans Nielsen tegnet seg på scoringslisten, og da perioden var over, sto det 3-0.

I den siste perioden reduserte Kevin Klein for Rangers, men i det siste minuttet, satte John Tavares inn nok et Islanders-mål og fastsatte sluttresultatet til 4-1.

Fikk du med deg denne?: «Zucca» viste frem kjæresten på ball

Oppmuntring

Prisen Zuccarello fikk før kampstart er oppkalt etter Steven McDonald. Som nyutdannet politibetjent i New York ble han skutt i tjeneste i 1986 og ble lam fra livet og ned som følge av skadene.

McDonald har vært Rangers-supporter hele livet, og i 1988 bestemte klubben seg for å hedre ham med en pris.

– Det er jo en veldig gjev pris her. Den har vært her veldig lenge. Det er noe man setter høyt, i hvert fall når man er i det laget her hvor det er masse grovarbeidere, sier Zuccarello. Etter å ha slitt med spilletid i sine første sesonger, har 28-åringen etablert seg som en av stjernene på laget, og han legger stor vekt på hvor mye han trives.

– Det er jo en tradisjonsrik klubb, og det er i mine øyne den kuleste NHL-klubben å spille i. Det er jo en «Original six», den er i New York, og det er mye historie her, sier Zuccarello. «The Original Six» er en betegnelse på de seks klubbene som utgjorde NHL i årene 1942-1967 og dermed er de eldste klubbene.

Zuccas kontrakt: Verdt 138 millioner kroner

Rangers er allerede kvalifisert til sluttspillet før grunnspillet er over på søndag. Siste kamp for blåtrøyene er mot Detroit Red Wings lørdag kveld norsk tid.

Her kan du lese mer om