ZUCCA-SKADEN: Mats Zuccarello (27) ble truffet av et hardt skudd i 1. periode i sluttspillkamp fem mot Pittsburgh Penguins 24. april i Madison Square Garden. I formiddag i Florida - ettermiddag norsk tid - trente han på isen i forbindelse med New York Rangers siste økt foran skjebnekampen mot Tampa Bay Lightning. Foto:Bruce Bennett,Afp

Zucca trente med Rangers foran skjebnekampen

Må vinne sesongens kamp nummer 100

Zuccarello har vært ute med skade siden 24. april

Hvis Mats Zuccarello (27) har en drøm om å komme tilbake på isen og ta revansj for finale-tapet i fjor, kan den bli knust i natt - i New York Rangers' kamp nummer hundre denne sesongen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

- Vi har vært med på dette før. Vi vet hva som skal til. Vi må spille den beste kampen vi har spilt så langt i dette sluttspillet, sier Carl Hagelin (26) til NorthJersey.com.

Mats Zuccarello trente sammen - eller samtidig - med New York Rangers i Florida i formiddag lokal tid.

(Kampstart i Florida er 02.00) - hjemmesiden til NHL her.

New York Rangers tapte forrige kamp 0-2 for Tampa Bay Lightning i Madison Square Garden og ligger under 2-3 i kamper i best av syv serien i NHL-sluttspillets semifinale. Rangers - NHLs beste lag etter 82 grunnseriekamper - må vinne på bortebane natt til onsdag norsk tid.

Ekspert: Mislykket med tap

- Vi må bare gå ut og spille. Vi finner en måte å få gjort det på. Vi får ikke panikk. Vi spiller med selvtillit. Vi bruker «nøklene» som har gitt oss suksess hele sesongen, sier Derek Stepan (24) - Rangers' beste løperspiller i sluttspillet.

New York Posts anerkjente ishockeykommentator Larry Brooks mener at sesongen må karakteriseres som mislykket hvis Mats Zuccarello fra tilskuerplass i Florida får oppleve at hans New York Rangers ryker ut i klubbens obligatoriske kamp nummer hundre denne sesongen.

Carl Hagelin, New York Rangers svenske hurtigtog og undertallsspesialist, er kanskje den av lagkameratene i Manahattan-klubben Mats Zuccarello omgås mest utenfor isen.

Forrige sesong tapte de NHL-sluttspillets finalekamper om Stanley Cup i femte kamp (best av syv), fredag 13. juni mot Los Angeles Kings i California.

Allerede 9. oktober var sesongen 2014/15 i gang, med bortekamp mot St. Louis Blues.

Rangers vant 3-2.

Skudd ved tinningen

Skjebnekampen i natt er New York Rangers serie og sluttspillkamp nummer hundre - på snaut åtte måneder - sesongen 2014/15.

Mats Zuccarello har imidlertid «bare» spilt 83, 78 i grunnserien og fem i sluttspillet. 24. februar, mot Pittsburgh Penguins i sluttspillet, ble han truffet av pucken i venstre kinn og tinning, etter et hardt slagskudd fra New York Rangers' lagkaptein Ryan McDonagh (25).

(Saken fortsetter under videoen av skuddet som traff Zuccarello 24. april)

Siden har Madison Square Gardens' norske kjæledegge knapt vist seg offentlig. Først 8. mai - to uker etter smellen - var han tilbake i Madison Square Garden. Da vinket han til publikum fra en VIP-boks foran Rangers' 2-1 seier i spilleforlengelse mot Washington Capitals.

Nå er han sammen med Rangers i Florida, men har ennå til gode å trene for fullt med laget. Klubbens sjefstrener Alain Vigneault uttalte første gang for et par dager siden at Mats Zuccarello - sårt savnet av fansen, medspillerne og New York-pressen - er «fra dag til dag»-skadet.

Zucca er giret

Det betyr høyst sannsynlig at han er nærmere kampklar enn han var med den forrige diagnosen «på ubestemt tid». Zuccarellos isøkt i forbindelse med Rangers' offisielle trening i Tampa Bay Lightnings hjemmearena tyder på at han er giret for et comeback.

Men den ene eller andre diagnosen vil han null betydning hvis New York Rangers ikke vinner og utlikner til 3-3 i antall kampseirer i natt. Med Tampa Bay-seier og 4-2 i antall kampseirer er sesongen over for Rangers.

Med Rangers-seier, derimot, er utsiktene langt lysere. Da venter syvende og avgjørende kamp i Madison Square Garden natt til lørdag 02.00 norsk tid.

- Vi kjenner følelsen av å ha muligheten til å avgjøre på hjemmebane. Vi vet at ingen av «dem» ønsker å komme tilbake til Madison Square Garden for en kamp nummer syv, sier Rangers-backen Marc Staal.

Anaheim Ducks leder 3-2 i kamper over Chicago Blackhawks. Neste kamp i denne sesmifinaleserien er natt til torsdag 02.00 norsk tid.

PS! Tampa Bay Lightning vant Stanley Cup i 2004. Siste gang New York Rangers gjorde det: 1994.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder