STORSPILTE: Marius Holtet (i midten) var i scoringshumør og ga seg ikke før han hadde satt inn fire mål. Her jubler han sammen med Alexander Bonsaksen og Jonas Holøs (t.v.) etter 5-2-scoringen. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
STORSPILTE: Marius Holtet (i midten) var i scoringshumør og ga seg ikke før han hadde satt inn fire mål. Her jubler han sammen med Alexander Bonsaksen og Jonas Holøs (t.v.) etter 5-2-scoringen. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Norge til sensasjonell VM-kvartfinale

Marius Holtet scoret fire av fem mot Frankrike

ISHOCKEY

OSLO/KOSICE (VG Nett) (Frankrike - Norge 2-5) For andre gang i historien er de norske ishockeygutta klare for en kvartfinale i VM.

Publisert: Oppdatert: 09.05.11 16:05

Uavgjort ville være nok til avansement mot Frankrike, men det norske laget sparte ikke på noe i dagens oppgjør. Fire seirer på seks kamper har sendt Norge til en sensasjonell kvartfinale.

VGTV: - Vil skape et lite helvete i Bratislava

- Jeg syns vi må kunne kalle dette en suksess, sier trener Roy Johansen til Viasat.

- I begynnelsen av turneringen sa alle at vi ikke ville greie det. Men vi har holdt sammen i VM og pratet mye sammen om hvordan oppgavene skal løses, for vi har et veldig godt lag, sier Anders Bastiansen etter kampen.

VG LIVE: Fyldig referat her

Allerede før fire minutter var spilt satte Per-Åge Skrøder den første pucken i mål. Minuttet senere økte Marius Holtet til 2-0, og Norge fikk en kjempestart på den siste mellomspillkampen.

Og nettopp Marius Holtet ble Norges store spiller. Han hadde en av sine beste dager på hockeybanen noensinne, og sto til slutt med fire mål i protokollen.

Har sjokkert


Hans 3-1-scoring var en ordentlig perle. Holtet vant pucken i egen sone, dro ut det som var av franskmenn og satte pucken mellom beina på keeperen.

VG Nett-leser:Grattis til gutta. Dette er stort!Diskuter her!

Dersom ikke Sveits slår USA i en annen kamp i mellomspillet mandag kveld, blir regjerende verdensmester Tsjekkia motstander i kvartfinalen.

- Vi vil gjerne styre unna Tsjekkia og Russland. Sjansen er større for å slå Tyskland eller Finland. Men vi får ta det vi får, sier Johansen.

- Det spiller ingen rolle hvem vi møter, sier firemålsscorer Marius Holtet til VG Nett.

Sist Norge spilte VM-kvartfinale var i 2008 i canadiske Halifax. Da ble vertsnasjonen for sterk.

VGTV: Firemåls-Holtet : - Samme hvem vi møter

Har rystet flere

VM-suksessen var det ingen som hadde spådd da den norske troppen reiste til Slovakia for et par uker siden - uten Patrick Thoresen og Mats Zuccarello Aasen.

De norske hockeygutta har rystet flere sterke hockeynasjoner, deriblant slått storebror Sverige.

Norge storspilte

Mandag var de nok en gang best mot spillere som tjener millioner av kroner. Frankrikes keeper, Cristobal Huet, gjør 30 millioner kroner som sisteskanse. Til sammenligning tjener Norges keeperhelt, Lars Haugen, 250 000 kroner.

Frankrike røk på en rekke utvisninger i dag, og i store perioder var det Norge som dominerte. Marius Holtet fikk naturlig nok utdelt bestemannsprisen.

- Vi kan ikke klage på dommerne, men må bli bedre til å utnytte overtallsspillet. Når det gjelder Holtet har han vært god hele turneringen. Han var god i sluttspillet i Sverige, og tok med seg det spillet ned hit. I dag var han strålende, sier trener Roy Johansen om Hamar-gutten.

Frankrike - Norge 2-5 (1-3, 1-1, 0-1)
3178 tilskuere. Mål: 1. periode: 0-1 (3.26) Per-Åge Skrøder (Martin Røymark, Morten Ask), 0-2 (3.52) Marius Holtet (Ken André Olimb, Jonas Holøs), 1-2 (10.57) Damien Fleury (Damien Raux, Julien Desrosiers), 1-3 (17.50) Holtet. 2. periode: 2-3 (31.20) Laurent Meunier (Kevin Hecquefeuille, Pierre Edouard Bellemare), 2-4 (35.19) Holtet (Skrøder, Holøs). 3. periode: 2-5 (52.26) Holtet (Alexander Bonsaksen). Dommere: Vjatsjeslav Bulanov, Russland og Antonin Jerabek, Tsjekkia.