FULL JUBEL: Slik feiret svenske Carl Hagelin etter at han ble matchvinner for New York Rangers natt til lørdag. Dermed er laget klart for kvartfinale i Stanley Cup. Foto:Julie Jacobson,Ap

Matchvinner Hagelin: – Målet var for «Zucca»

Treneren: – Zuccarello blir undersøkt

Truffet i hodet av skudd i 1. periode

Rangers møter New York Islanders eller Washington Capitals

NEW YORK (VG) (New York Rangers-Pittsburgh Penguins 2-1 etter spilleforlengelse) Carl Hagelin scoret målet som sendte Rangers til kvartfinale i Stanley Cup. Svensken dediserte det til Mats Zuccarello som ble truffet i hodet av pucken og måtte forlate isen i første periode.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Det føles utrolig bra. Jeg har aldri hatt en så bra følelse i kroppen, er Hagelins umiddelbare reaksjon til VG i garderoben etter nattens høydramatiske match.

Først ble Mats Zuccarello skadet og måtte forlate banen, så gikk kampen mellom New York Rangers og Pittsburgh Penguins til overtid.

Etter rundt ti minutters overtidsspill satte Carl Hagelin punktum ved å sette pucken bak Penguins-målvakt Marc-Andre Fleury.

Hjemmepublikumet i Madison Square Garden kunne i ekstase konstatere at Rangers hadde vunnet første playoffrunde 4-1 i kamper. Dermed er de klare for kvartfinale i prestisjefylte Stanley Cup.

Les også:Superduellen Thoresen - Zucca: 3-3

Fikk pucken i hodet

SKADET: Mats Zuccarello (27) ble truffet av et skudd på venstre side av hodet mot slutten av første periode og måtte forlate isen i Madison Square Garden i natt. Foto:Bruce Bennett,Afp

Det var i sluttminuttene av første periode at nordmannen ble truffet av et skudd i venstre side av hodet. Han gikk umiddelbart av isen, og etter å ha fått tilsyn på benken gikk han videre til garderoben. Da resten av laget kom tilbake for å spille andre periode manglet Zuccarello, og Rangers meldte at han var ferdig for kvelden.

– Det var utrolig synd at han ble skadet, sier Hagelin i garderoben etterpå.

Da VG snakket med svensken, visste han ennå ikke hvordan det gikk med Zuccarello. De to er gode kamerater - også utenfor isen.

– Jeg og Brassard snakket om det - og vi sa at det målet var for ham (Zuccarello journ.anm). Det var veldig synd at han ikke kunne være med på slutten der, men jeg håper at han er med i neste kamp, sier Hagelin.

Blir undersøkt

I en pressebrief etter kampen sa Rangers-trener Alain Vigneault at han foreløpig ikke har så mye informasjon om Zuccarello.

– Jeg har hørt at han har det bra, sier han og blir avbrutt av en annen i teamet som sa:

– Han blir undersøkt, og vi har ingen oppdateringer utover det.

I kvartfinalen møter vinneren i serien mellom Washington Capitals og New York Islanders. Washington Capitals leder serien 3-2 før lørdagens sjette kamp på bortebane (klokken 21.00 norsk tid).

Første kamp i 2. runde om Stanley Cup - New York Rangers-Washington Capitals/New York Islanders - vil bli spilt onsdag eller torsdag neste uke. Kvartfinalen spilles også best av syv kamper.

Det innebærer at Mats Zuccarello uansett er uaktuell for VM i Tsjekkia. Norge åpner mesterskapet mot regjerende verdensmester Russland fredag 1. mai.

Hockeyfansen feirer i New York i natt - og til og med Empire State Building på Manhattan skiftet til Rangers-fargene rød, hvit og blå etter kampslutt.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder