Thoresen: Slik skal vi slå Sveits

PARIS (VG) Patrick Thoresen (33) mener nøkkelen til seier i Norges andre VM-kamp søndag kveld er å legge press på backene til Sveits.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Vi må være disiplinerte. De er kvikke og rappe. Men jeg føler at de er dårligere defensivt enn offensivt. Vi må legge press på backene deres, sier Patrick Thoresen til VG i pressesonen - noen minutter etter at han er kåret til Norges beste spiller i VM-premieren.

Leste du denne? Thoresen reddet Norge: Vi var det beste laget

Den vant trener Petter Thoresens «hockeygutta» med knappest mulig margin (3-2) etter at sønnen Patrick hadde scoret to mål: 2-0 midtveis i andre periode og 3-1 drøyt 11 minutter før siste ordinære periodes slutt.

Krydder på toppen

– Vi er en gjeng som ofrer seg, med det krydderet vi har på toppen, svarer Stavanger Oilers-løper og VM-veteran Kristian Forsberg (31) på spørsmål om Patrick Thoresens innflytelse.

Analyse (VG+): Disse kampene kan Norge vinne

– Han er en utrolig viktig spiller for oss, sier backbauta Jonas Holøs (29) om Patrick Thoresen.

(Saken fortsetter under enda flere hyllester til Thoresen fra lagkameratene)

Holøs spilte desidert mest av alle Norges utespillere: 28.33 minutter totalt.

Patrick Thoresen spilte desidert mest av alle Norges løperspillere: 20.37 minutter. Etter kampen ga han uttrykk for at det var en stor påkjenning. Men han og Holøs må antakelig være forberedt på å bære en like stor byrde i oppgjøret mot Sveits - og Patrick Thoresen må være forberedt på å svare på flere spørsmål om Sveits.

– Skjerp deg!

Denne sesongen har han spilt for ZSC Lions Zürich i den sveitsiske toppligaen NLA. For åtte år siden spilte han for Lugano i samme liga. Sveits stiller med fem spillere fra Lions Zürich i 2017-VM i Paris.

– Vi har spilt jevnt mot Sveits tidligere, vi har til og med slått dem et par ganger de siste årene (med ett mål i VM 2011 og VM i Moskva (spillforlengelse) i fjor), understreker Patrick Thoresen.

Leste du denne i fjor? Andreas Martinsen: Første gang jeg har avgjort en kamp på denne måten

På spørsmål om når han sist scoret to mål i en VM-kamp, ber han spøkefullt VGs spørsmålsstiller om å skjerpe seg.

Det gjorde han mot Russland i 2015-VM i Ostrava (2-6, målgivende pasninger: Mathis Olimb (2), Jonas Holøs og Morten Ask). Da spilte Patrick Thoresen for SKA St. Petersburg i Russland-baserte KHL.

– Det blir en ny 50/50-kamp mot Sveits. Eller kanskje 60/40 i favør av Sveits. Vi får nyte denne seieren et par timer; jeg synes vi fortjente den. Det er en ekstremt god følelse å kunne legge seg med seier, sa keeper Lars Haugen lørdag kveld etter å ha reddet 22 skudd i åpningskampen mot Frankrike.

Alltid deilig

Han mener baklengsmålene var «to glipper» og at det der og da føltes litt guffent, og at reduseringen til 2-3 kom kjapt (10 sekunder etter Thoresens 3-1) - og at den var «unødvendig».

– Det er fint å ha Thoresen på laget?

– Det er alltid deilig å ha Thoresen. Ingen tvil. Og det er ekstra deilig å se overtallsspillet vårt fungere, svarer Lars Haugen.

VM-kommentar: Samme VM-vise for hockeygutta til Thoresen

PS! Da Norge slo Sveits 4-3 i spilleforlengelse (matchvinner Andreas Martinsen) i Moskva-VM i fjor, uten lyskeskadete Patrick Thoresen, scoret Norge tre mål i overtallsspill. Da Norge vant 3-2 i VM for seks år siden i Ostrava, scoret hockeygutta ett i overtallsspill - og Sveits to.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder