TRENER MED BROEN: Første sesong i Get-ligaen fikk en bråstopp grunnet coronaviruset. Nå trener han med broren og fokuserer på neste år. Foto: Privat

Leo (16) kan bli årets hockeytalent: – Helt spesiell

Vålerengas lovende unggutt Leo Johansen Halmrast (16) spiller allerede med seniorene. Og Espen «Shampo» Knutsen spår ham en stor fremtid.

 • Vegard Aulstad

– Han var med U20-landslaget allerede i år. Det er det ikke mange 16-åringer som har vært før ham, sier Espen «Shampo» Knutsen.

Han er sportslig ansvarlig i Vålerenga og med i trenerteamet som nå forsøker å bane vei for en god utviklingsarena for 16-åringen. Johansen Halmrast spilte allerede denne sesongen for a-laget til klubben.

Og for innsatsen der kan han nå bli kåret til årets unggutt i norsk hockey.

– Han tok for seg bra. Han er uredd og fysisk sterk. Der er han langt fremme for alderen allerede, sier Espen Knutsen, som selv debuterte på høyeste nivå i Norge som 16-åring.

les også

Alexander Bonsaksen vraker VIF-hjemtur – tar to nye år i Finland

Olimb-gutta, Zuccarello, Bonsaksen og Holøs begynner å bli gamle nå, så vi trenger alle vi kan få frem, sier hockeyprofilen og roser Johansen Halmrast igjen:

– Når du ser ham på isen så ser han ikke ut som en 16-åring. Alle skjønner at han er et helt spesielt talent.

16-åringen selv nyter godt av tilværelsen.

– Det var et veldig spennende og lærrerikt år, så jeg kan ikke klage på dette, sier Leo Johansen Halmrast til VG.

I kampen om å bli årets rookie (unggutt) i Get-ligaen møter han Benjamin Byrkjeland (Narvik), Ludvig Hoff (Stavanger Oilers) og Emil Buskoven (Stjernen).

Tilbud fra Finland

Leo Johansen Halmrast har bestandig spilt med eldre, og har scoret poeng i bøtter og spann for yngres avdeling i Vålerenga. Det har ikke gått upåaktet hen i hockeyverdenen.

I fjor besøkte han den finske KHL-klubben Jokerit, som ønsket ham i juniorstallen.

– Denne gangen valgte jeg Vålerenga for å spille senior-hockey, men jeg har et stående tilbud, forteller hovedpersonen selv, og legger til at flere klubber har ringt.

STO FREM TIDLIG: Premiehylla til Leo J. Halmrast er allerede ganske full. I tradisjon tro gjorde hans VIF-lag det godt på junior-nivå. Her vant han U14-supercupen i Norge som lagkaptein. Foto: Privat

Drømmen langt der fremme er NHL-spill hos Pittsburgh Penguins der idolet Sidney Crosby har dominert i hans oppvekst. Nærmere lot han seg inspirere av Donati-brødrene og Scott Hartnell i Vålerenga-trøye samt hans egen far og tidligere norgesmester med VIF, Stig «Myggen» Johansen.

– Det er litt mindre fart i kallenavnene i dag, erkjenner sønnen, som ellers forteller om at det var spesielt å få sitt første Get-ligamål, 16. januar mot Narvik.

– Det var godt å endelig få det. Jeg hadde hatt et par i stanga. Og det var utrolig kult at laget ble så glade da jeg scoret.

GØY MED DE UNGE: Leo Johansen Halmrast (t.v) jubler over scoringingen til Oskar Hjartåker Blegen (21år, foran i bildet) mot Storhamar. Førstnevnte liker godt at flere yngre lagkamerater står frem i klubben. Foto: Fredrik Hagen

Talentpris

16-åringen får tøff konkurranse i kampen om å bli årets rookie. En jury i tillegg til publikumsstemmer her, avgjør hvem som vinner et stipend på 10.000 kroner, samt en gave på 50.000 til ønsket breddeklubb.

– Erru gæærn, det er så klart moro å bli plukket ut som nominert, sier Johansen Halmrast i kjent hockeystil.

les også

Ishockey-VM avlyst

Om han blir værende innenfor landets grenser neste år, er ikke avgjort.

– Det har jeg ikke bestemt meg for enda. Men med ny arena på Jordal i vente, så er det så klart muligheter for å bli i Vålerenga litt til.

Les også

Mer om

 1. Get Ligaen
 2. Vålerenga hockey
 3. Leo Johansen Halmrast
 4. Espen «Shampo» Knutsen

Flere artikler

 1. Pluss content

  Eliteseriens «ukjente» helter

 2. Pluss content

  Direktør om Emilio (20): – En nådegave av et talent

 3. Pluss content

  Jim Marthinsen: - Det har vært folk som har sagt at jeg bare har vært heldig

 4. Drillo mener Horneland burde fortsatt – her er de heteste RBK-kandidatene

 5. Tromsø på trenerjakt – vil ikke «kuppe» permitterte

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder