PÅ SPILLERJAKT: Petter Thoresen og Stavanger Oilers ser etter forsterkninger. Her er laget i aksjon under NM-finalene forrige sesong. Foto: Kent Skibstad, NTB Scanpix

Stavanger vil hente NHL-spiller

Gull-trener Petter Thoresen: Har kniven på strupen

(VG Nett) Stavanger-trener Petter Thoresen (51) har fått klarsignal av investor og styreleder Tore Christiansen til å hente en eller to nye spillere.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Det er bestemt at vi skal prøve å finne nye spillere. Hvis det blir en NHL-spiller, vil vi hente enda en til. NHL-spilleren kan jo dra hjem etter noen uker (hvis NHL-streiken avblåses), og vi trenger uansett en spiller til ut sesongen, sier Petter Thoresen.

- Jeg takker ja til en NHL-spiller og en «ekstra», og gjerne i løpet av to uker. Men det er også viktig med en god mavefølelse for dem vi måtte hente, tilføyer Thoresen - som ledet Stavanger Oilers til gull i serien og sluttspillet forrige sesong.

Hittil har Lørenskog (1) og Rosenborg (2) hentet spillere fra verdens beste liga, som er rammet av streik etter at spillerne og ligaens 30 private klubbeiere ikke kom til enighet om en ny lønnsavtale for tre måneder siden.

Spørsmålstegn

Petter Thoresen sier at det er første gang han midt under sesongen har bedt klubbledelsen om forsterkninger. For øyeblikket er fem av Stavangers løperspillere ute av spill på grunn av brudd og hodeskader.

Det er uvisst om to, senterne Tore Vikingstad og Bill Maday (flere hjernerystelser), i det hele tatt kommer tilbake på isen.

- Det er egentlig ikke noe «siste nytt» om Tore Vikingstad, sier han om den tidligere Tyskland-proffen som pådro seg et brudd i hånden som ble feilbehandlet for ett år siden.

- Han ser «skremmende» pigg ut på trening, men han føler seg ikke trygg. Han er ikke sterk nok i hånden til noe mer (enn trening). Situasjonen hans er uviss, forklarer Stavanger-treneren.

Backer som løpere

I starten av sesongen hadde Petter Thoresen mange backer på skadelisten. I går ble backene hans Henrik Solberg og Juha Kaunismäki sammen med løperen Peter Lorentzen tatt ut på Roy Johansens landslag til kampene i Sveits om to uker.

Med skadefri backtropp har Thoresen på den annen side vært tvunget til å bruke backer som løperspillere de siste kampene.

- Det er litt tilfeldig hvordan skadene har skjedd. Brudd skjer jo litt tilfeldig, hodeskader sliter «alle» med, og så har vi hatt uflaks. Det må vi ta høyde for. Men vi kan ikke være så naive at vi ikke tror det kan skje igjen i februar, sier Petter Thoresen - og sikter til behovet for forsterkninger nå.

Ikke råd til tap

Han mener at Stavanger etter en «rufsete» start på sesongen, de siste 15-20 kampene har liknet mer og mer «på oss selv».

- Vi ser solid ut og har etter hvert fått en profil som gjør oss i stand til å vinne.

Men vi har ikke råd til å tape de neste kampene mot Lillehammer (torsdag) og Lørenskog (søndag) og har kniven på strupen. Vi er snart nødt til å ta igjen og gå forbi Vålerenga i toppen av tabellen.

I det minste for å snu om litt på det mentale forholdet, slik at vi ikke blir vant til å ligge bak - og de vant til å være foran, sier Petter Thoresen.

PS! Landslagssjef Roy Johansen har tatt ut følgende spillere til samling og landskamper mot Slovakia, Sveits og Hviterussland 11. til 16. desember.

MÅLVAKTER (2):
Lars Haugen, Minsk (BLR)
Lars Volden, Espoo Blues (FIN)
BACKER (7):
Alexander Bonsaksen, Rögle (SWE)
Jonas Holøs, Växjö (SWE)
Juha Kaunismäki, Stavanger Oilers
Aleksander Rindal, Lillehammer
Henrik Solberg, Stavanger Oilers
Daniel Sørvik, Vålerenga
Lars Løkken Østli, Storhamar
LØPERE (13):
Morten Ask, Vålerenga
Robin Dahlstrøm, Troja (SWE)
Kristian Forsberg, Modo (SWE)
Mats Frøshaug, Lørenskog
Peter Lorentzen, Stavanger Oilers
Ken Andre Olimb, Karlskoga (SWE)
Mathis Olimb, Frölunda
Mats Rosseli Olsen, Frölunda (SWE)
Niklas Roest, Sparta Sarpsborg
Lars Erik Spets, Lørenskog
Patrick Thoresen, SKA St. Petersburg (KHL)
Martin Laumann Ylven, Lørenskog
Mats Zuccarello Aasen, Metallurg Magnitogorsk (KHL)

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder