Shampo: Stavanger er knapp finalefavoritt

ISKALD: Lørenskogs beste måljeger, Tony Romano, slo til og gjorde 4-1 da Vålerenga med keeper Steffen Søberg og Morten Ask (t.h) spilte i overtall rett før 2. periode var over i - den avgjørende - NM-semifinalen. Foto: Frode Hansen VG

– Vi er sultne på det gullet

LØRENSKOG (VG) (Lørenskog-Vålerenga 5-2) Lørenskogs superveteran Mats Trygg (39) mener det er på høy tid at han vinner et nytt gull etter å ha slått Espen Shampo Knutsens (44) Vålerenga i NM-semifinalen.

 • Øystein Jarlsbo

Artikkelen er over fire år gammel

– Jeg husker ikke siste gang jeg spilte en finale. Det må ha vært i Köln for syv-åtte år siden. Det har vært mange kvartfinaler de siste årene. Det er på tide med en ny finale. Vi er sultne på det gullet, sier Lørenskogs kaptein til VG i hjemmelagets garderobe.

VGs første rapport fra semfinalen Lørenskog-Vålerenga - LES HER

Ifølge en annen veteran, Lars Erik Spets (31), spilte bare tre av dagens spillere for klubben forrige gang den var i en NM-finale - Mats Frøshaug, Joacim Sundelius og Spets - mot Stavanger Oilers for fire år siden. Den finaleserien, best av syv kamper, endte 2-4 i Lørenskogs disfavør.

– Stavanger favoritt

Nå holder Vålerenga-trener Espen Shampo Knutsen Stavanger som 55/45-favoritt. Shampo, som ledet Vålerenga for siste gang som sjefstrener i går, er nemlig sikker på at Petter Thoresens seriemester Stavanger etter sin NM-semifinaleseier tirsdag slår Storhamar torsdag - eller søndag - og blir klar for kampen om kongepokalen igjen.

– Storhamar lider litt under det samme som oss. De har få «folk». Vi har hatt det gjennom hele sluttspillet. Det ble for tøft til slutt, og da gjorde vi feil. Lørenskog har et veldig bra lag på papiret, med spillende backer og ikke minst en veldig bra keeper (Jeff Jakaitis), sier Shampo.

Vålerenga tok ledelsen i den femte semifinalekampen, men Lørenskog utlignet etter snaut ni minutter ved tidligere Vålerenga-back Stefan Espeland. Landslagsbacken la på til 3-1 midtveis i andre periode før Lørenskogs beste målpoengjeger, Tony Romano, 10 minutter senere gjorde 4-1.

Mens Vålerenga spilte i overtall fem mot fire utespillere.

FORTSATT MED: Mats Trygg (nr to fra høyre) spilte VM i fjor og er klar for VM i Moskva i mai. Bilet er fra 2014-VM. Per-Åge Skrøder (t.v) og Mads Hansen (t.h) la opp på landslaget etter det mesterskapet. Landslagssjef Roy Johansen gir seg etter Moskva-VM. Foto: Fredrik Varfjell/NTB Scanpix

Hipp som happ

Lørenskogs Steffen Thoresen «har på følelsen» at Stavanger, med pappa Petter (54) som trener, blir finalemotstander i en ny best av syv kamper serie.

– Personlig hadde jeg håpet på Storhamar, med tanke på reiseveien og publikum i Hamar, sier den tidligere Storhamar-spilleren.

Brukne neser og benkeslitere - LES OM Stavangers seier

For Mats Trygg er det litt hipp som happ. Finalekampene blir tøffe uansett.

– Men det vil bety mye for klubben hvis vi skulle vinne, på grunn av storsatsingen den har gjort - med Stig Johnsen i spissen, sier han i det Lørenskogs mangeårige økonomiske bidragsyter, eller investor, kommer inn i garderoben.

– Jeg håper og tror at det vil bety mye for interessen i nærområdet også. Det bor jo veldig mange folk her, tilføyer Mats Trygg.

Tar en Bjørndalen

Trygg, som runder 40 om to måneder, kom til Lørenskog etter en halv mannsalder som proff i Sverige og Tyskland. Etter NM-finalen står han foran sin siste sesong av to pluss to år-kontrakten han undertegnet med Johnsen dengang.

– Bjørndalen har jo tatt to år til. Jeg har lovt å spille ett år til og føler at kroppen holder. Jeg føler meg ikke annerledes nå enn for fem år siden, sier han.

BAKGRUNN: Ole Einar Bjørndalen skal bli far

– Og så er det VM?

– Jeg har ikke pratet med Roy (landslagstrener Johansen) på en stund. Men vi har en avtale om at jeg skal bli ferdig med sluttspillet først, og så skal vi snakke sammen. Han ringer meg sikkert, svarer Mats Trygg.

Overlever landslagssjefen?

Klar for VM i Moskva i mai, med andre ord.

Han VM-debuterte i Finland for 19 år siden.

Patrick Thoresen dropper VM - LES SAKEN

Nå kan han «overleve» landslagssjefen, hvis han også stiller opp i OL-kvalifiseringen til høsten. Roy Johansen blir overtar for Espen Knutsen som sjefstrener i Vålerenga etter VM, mens Stavanger-trener Petter Thoresen tiltrer som landslagssjef 1. juni.

PS! Stavanger leder 3-2 i kampserien best av syv kamper etter 3-0 over Storhamar i Dnb Arena i Stavanger.

Mer om

 1. Espen «Shampo» Knutsen
 2. Ishockey
 3. NHL

Flere artikler

 1. Shampos Vålerenga slått ut av erkerivalen

 2. Thoresen: – Jeg må selvfølgelig bjeffe noen ganger

 3. Pluss content

  VGs hockeytips: Slik ender Get-ligaen

 4. Hockey-Thoresen vurderer Storhamar-comeback

 5. Pluss content

  Stor VG-kåring: Get-ligaens 30 heteste spillere akkurat nå

Fra andre aviser

 1. Vålerengas største stjerner sitter på benken

  Bergens Tidende
 2. Endelig er Oilers og Vålerenga i full klinsj igjen. Og i dag møtes de i DNB Arena.

  Bergens Tidende
 3. Spillertypen Norge mangler: - I den delen av spillet er det veldig mye å hente

  Bergens Tidende
 4. Oilers-trener Petter Thoresen:- Glad jeg slipper å pakke sakene mine og flytte hjem til Hamar på mandag

  Bergens Tidende
 5. «Shampo»: - Et kvarter i bil i stedet for en hel dag med reising

  Bergens Tidende
 6. Oilers-trener Petter Thoresen:- Glad jeg slipper å pakke sakene mine og flytte hjem til Hamar på mandag

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder