ENGA PÅ TOPP: Vålerengas feirer 2–0 målet til Brede Csizar (til høyre). Til slutt ble det 4–2-seier. Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Vålerenga vant toppkampen foran rekordstort publikum

(Storhamar-Vålerenga 2–4) Aldri før har flere tilskuere møtt opp til seriekamp i CC Amfi. De fleste dro skuffet hjem etter storkampen.

Vålerenga vant borte mot Storhamar for første gang siden høsten 2016. Med det topper Oslo-laget to poeng foran Stavanger Oilers og fire poeng foran Storhamar.

– Vi er ikke bortskjemte med seirer her oppe. Det var en veldig viktig kamp. Med tap hadde vi fort vært på tredjeplass. Nå blir hver kamp en slags finale. Vi må fortsette den gode perioden og ha beina på jorda, sier Vålerenga-trener Roy Johansen til VG.

les også

Vedum ut mot VIF-Klanen: – Det er lov å bruke huet!

Vålerenga og Oilers har også én kamp mindre spilt enn Storhamar. Dermed begynner seriemesterskapet å se vrient ut for gultrøyene.

– Det blir vanskelig for dem nå selvfølgelig. Vinner vi hengekampen mot Ringerike, er de syv poeng bak, sier Johansen.

7115 tilskuere er ny publikumsrekord for en seriekamp i CC Amfi. Men hjelpen fra publikum var ikke nok for fjorårets dobeltmester.

Martin Laumann Ylven ga Vålerenga ledelsen etter halvspilt første periode. Drøyt to minutter senere doblet Brede Csizar, som torsdag rundet 500 kamper for Vålerenga.

les også

Storhamar stoppet Oilers – ett poeng skiller topp-trioen i Get-ligaen

Storhamar kom tilbake etter to scoringer fra Aaron Irving i midtperioden. Men Vålerenga avgjorde med to raske mål på tampen av perioden ved Tobias Lindström og Colin Spaberg Olsen. Sistnevnte ble kåret til Vålerengas beste.

Roy Johansens menn har vunnet ni kamper på rad.

– Vi er en bra gjeng som jobber hardt sammen. Vi slipper inn veldig lite mål, kun to i snitt. Det er viktig for å komme i posisjon framover. Klarer vi å holde det snittet nede, vil vi henge med i toppen, sier Johansen.

PS! Lillehammer slo Manglerud 5–4 etter forlenget spilletid.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder