ENDELIG! Etter fire strake tap, snudde det for Mats Zuccarello (til venstre) og målscorer Mika Zibanejad. Foto: Abbie Parr / GETTY IMAGES

Rangers-fansen fortviler: - Stor tabbe å kvitte seg med Zucca

NEW YORK (VG) (New York Rangers – Calgary Flames 4-3) Dagen etter at Rangers-ledelsen sendte ut den nådeløse beskjeden om at de vil kvitte seg med profilerte spillere – kanskje Mats Zuccarello – slo laget tilbake med en viktig seier.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det gikk litt utover stoltheten til gutta her inne, vi skulle f....meg vise dem at vi kan spille med hjertet. Det var en stor, emosjonell seier, svarer Mats Zuccarello til VG på spørsmål om budskapet tente laget.

Vi er i garderoben i Madison Square Garden etter at Rangers hentet opp 2-3 til 4-3 i den tredje perioden, begge scoringene med nordmannen på isen. Han noterte seg for én assist.

– Hva synes du om måten det ble kommunisert fra klubbledelsen at det vil bli store endringer fremover?

– Det er over 20 kamper igjen av sesongen og dette er ikke noe vi får styrt. Det var selvfølgelig lenge igjen av sesongen til å gå ut med en sånn beskjed, men jeg forstår også klubben hvis de ikke er fornøyde med laget sitt.

ZUCCA-FANS: Andrew og Monika Sorensen har reist fra Utah for å se favorittspilleren Mats Zuccarello og Rangers fredag kveld. Det ble 4–3-seier. Foto: ROBERT SIMSØ

les også

Zuccarello etter nytt Rangers-tap: – Det er helt jævlig, det går utover livet mitt

Han er kanskje den mest populære Rangers-spilleren, noe som bekreftes i Madison Square Garden på kampdager, hvor det vrimler av fans med drakt nummer 36 - og ZUCCARELLO i fete bokstaver på ryggen.

Samtlige supportere VG snakket med fredag kveld trygler klubbledelsen om å beholde nordmannen.

Inne i supporterbutikken står ekteparet Andrew og Monika og vurderer om hun også skal kjøpe seg en Zucca-drakt. Hun prøver en, men er ikke helt sikker. Han har allerede på seg sin.

De koster 150 dollar (1200 kroner) stykket.

– Zuccarello er fantastisk. Han er min favorittspiller, han er aggressiv og tøff. Det vil være en stor tabbe å kvitte seg med ham, sier Andrew, før kona følger opp:

– Hvis Rangers nå skal hente inn flere unge spillere og bygge et nytt lag, trenger de en ledertype, og da er Zuccarello rett mann, sier Monika Sorensen.

I butikken som er stappfull av Rangers-effekter er også Vincent Papandrea, som har tatt med sønnen Enzo på Rangers-kamp på hans 8-årsdag. Pappa har på seg Zuccarello-drakt, men sønnen har ikke.

BURSDAGSGAVE: Vincent med sønnen Enzo som er 8 år i dag. Vincent har Zuccarello-drakt, men vil ikke bruke 1200 kroner på en til sønnen også, siden nordmannens fremtid i klubben er uviss. Foto: ROBERT SIMSØ

– Han hadde lyst på en, men ikke snakk om at jeg blar opp 150 dollar for en drakt hvis Zucca ikke er en del av laget neste sesong, sier pappaen. Zuccarello er begges favoritt.

– En enestående spiller. Det er utrolig hva han har gjort for klubben. Jeg mener det er feil å bytte ham bort, sier Vincent.

Det såkalte overgangsvinduet stenger 26. februar.

les også

Ekspert mener Zuccarello passer på lag med Crosby

– Dette kan slå begge veier. Akkurat nå kan ikke ledelsen forvente at spillerne yter sitt aller beste for klubben, når flere av dem vet at de ikke er ønsket lenger, sier Vincent.

Jennifer Dambrosio fikk sjokk da hun fikk epost fra Rangers-ledelsen torsdag, hvor klubbpresident Glen Sather og manager Jeff Gorton formidlet at «vårt fokus vil være å tilknytte oss unge, konkurransedyktige spillere....(...) dette kan bety at vi mister noen kjente fjes, karer som vi alle bryr oss om og respekterer.»

FAN HELE LIVET: Jennifer har fulgt New York Rangers siden hun var liten. Hun har alltid på seg Zuccarello-drakten. Foto: ROBERT SIMSØ

– Jeg ble så trist. Når du har vært fan av klubben i hele ditt liv, så knytter du tette bånd til spillerne, sier Jennifer, som har på seg Zuccarello-drakt - og mener han er lagets beste spiller.

– Han er veldig produktiv, jobber hardt og er ikke redd for noen. Jeg mener det er en stor feil å bytte ham bort, sier hun.

Til VG sier Zuccarello at det er svært hyggelig å høre at så mange fans ønsker at han blir.

– Jeg har et utrolig bra forhold til fansen. Det blir veldig trist hvis det skjer. Hvis klubben føler at de kan få noe for meg som gjør at de kan bygge for fremtiden, så får ikke jeg gjort noe med det. Men vil de ha meg med videre og bygge et lag, så er det det beste, sier 30-åringen.

Det er ventet at Rick Nash, Nick Holden og Michael Grabner, alle på utgående kontrakter, forsvinner før Zuccarello. Nordmannen har ett år igjen av kontrakten som gir ham 4,5 millioner dollar i sesongen.

Seks Rangers-spillere har bedre betalt enn Zuccarello.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder