Landslagsbacken er fremdeles eid av Colorado Avalanche

FERDIG I NHL: Jonas Holøs har reist fra Colorado Avalanche fra Växjö Lakers. Foto: Pontus Höök

Holøs én kamp fra bonus på 200.000 kr.

(VG) Jonas Holøs (24) mener det var «planlagt» av Colorado Avalanche å sende ham til farmerligaen etter 39 NHL-kamper - slik at klubben slapp å betale ham bonus for 40 spilte kamper.

Artikkelen er over åtte år gammel

- Det stemmer. Jeg ville fått utbetalt 35000 dollar (200.000 kroner) for 40 spilte NHL-kamper. Det var planlagt å sende meg ned før det skjedde. Jeg skjønner dem. Men det er liten vits med bonuser, hvis klubben gjør alt for å unngå utbetalingen, sier Jonas Holøs til VG.

Norges beste back i ishockey-VM for et halvt år siden, fikk spille 39 kamper for Colorado Avalanche etter at han kom til NHL-klubben for ett år siden. Forrige uke, etter å ha blitt sendt til B-laget i Cleveland før sesongstart, bestemte den tidligere Sparta-spilleren seg for å bryte kontrakten med Denver-laget.

- God nok

- Jeg tenkte på det allerede før jeg dro over igjen. Men jeg ville gi det en sjanse til, selv om jeg forsto hvor det bar da klubben hentet tre-fire nye backer i sommer. Jeg kunne fått ti til femten NHL-kamper, med ti-tolv minutter istid i hver. Det hadde jeg ikke lyst til, forklarer Jonas Holøs.

- Jeg føler at jeg er bedre enn noen av de (andre backene) der oppe i Colorados NHL-lag. Men det hjelper ikke, hvis ikke treneren ønsker meg, sier han.

Les også: Holøs om svensk superlønn: - Jeg er fornøyd

Kommende lørdag debuterer han for Växjö i den svenske Elitserien, mot sin tidligere klubb Färjestad. Han har skrevet en toårskontrakt med den nyopprykkede Småland-klubben, men har ennå ikke gitt opp ambisjonen om å lykkes i NHL.

- Problemet er at jeg «skylder» Colorado ett år fordi jeg brøt kontrakten ett år før den utløp. Skulle jeg bli aktuell for NHL igjen, uansett når, vil de ha rettigheten til meg ett år til, sier Jonas Holøs.

- Urettferdig

- Hva synes du om at Mats Zuccarello Aasen (24) enda en gang ble vraket i New York Rangers og sendt til farmerlaget?

- Trenerens (John Tortorella) forklaring om at han ikke passer i laget, er en dårlig unnskyldning. Jeg har sett Mats (Zuccarello Aasen) mye. Han er mer enn god nok for Rangers, og spesielt god i power play (overtallsspill) og som straffeslagskytter, svarer Jonas Holøs.

Les også: Zuccarello flyttet ned i AHL etter nytt tap

- Det er vanskeligere for treneren å sette ut et stort navn med seks sesonger i NHL, istedenfor en nordmann med bare 40 kamper. Slik er det i NHL. Det er ikke alt som er rettferdig, sier han.
PS! Jonas Holøs' årslønn som NHL-spiller var drøyt fire millioner kroner. I farmerligaen AHL var den under en tidel, det vil si snaut 400.000 kroner.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder