Bastiansens svar på filme-anklager: – De får sutre på Hamar

ASKER (VG) (Frisk Asker – Storhamar, 3–2, 4–2 i kamper) Frisk Asker-legenden Anders Bastiansen (38) blir beskyldt for filming i en avgjørende situasjon, da Frisk ble norgesmester.

 • Christina Paulos Syversen
 • Jens Friberg

Artikkelen er over ett år gammel

– Jeg bryr meg ikke så mye om det. Han slår meg på beinet, de på Hamar får bare sutre så mye vi vil. Vi vant, sier Bastiansen til VG.

Akkurat idet sluttsignalet på den tredje perioden i Askerhallen gikk, gikk også Frisk Asker-helten Bastiansen i bakken. «Synderen» Aaron Irving fikk en tominutter av dommerne.

Men reprisene viser at 38-åringen gikk noe lett i bakken, og Storhamar måtte starte overtid i undertall.

Og det tok knapt to minutter før avgjørelsen falt i sudden death.

– Det er ikke noe vits i å legge seg ned der, han treffer ikke hardt. Her blir dommerne lurt av en ringrev, mente TV 2s hockeyekspert Erik Follestad underveis i kampen.

Storhamar-trener Fredrik Söderström har vært i hardt vær for uttalelser i forbindelse med det mye omtalte dommerbråket, han fikk kritikk fra ishockeypresident Tage Pettersen.

Derfor ønsket han ikke å uttale seg om Bastiansen-situasjon, og begrunnet det slik:

– Det eneste jeg har å si, er at jeg har vært diplomatisk i to år i norsk hockey, og så sier jeg hva jeg mener denne helgen. Da blir jeg pekt ut av Tage Pettersen som problemet i norsk hockey, sier Storhamar-treneren, før han avslår å kommentere videre.

VG har ikke lyktes å nå Aaron Irving for hans kommentar om situasjonen. Men tidligere hockey-proff Anders Myrvold er ikke i tvil:

Og også forhenværende toppdommer i ishockey og fotball, Svein-Erik Edvartsen, går hardt ut mot 38-åringen. For ordens skyld: Edvartsen har vært direktør og daglig leder i Hamar-klubben.

Noen supportere benyttet også sjansen til å hente frem en nær syv år gammel Twitter-melding, signert Anders Bastiansen.

Mer om

 1. Frisk Asker
 2. Storhamar

Flere artikler

 1. Storhamar-trener langet ut mot presidenten etter dommerbråket

 2. Frisk Asker er norgesmester: – Ikke mange hadde troen på oss

 3. Pluss content

  Dette feilskjæret skal Frisk Asker unngå

 4. Dommer-drama i Hamar: Frisk vant 3–2

 5. Gir blaffen i Europa – Frisk vil ha nytt NM-gull

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder