NY VIF-SJEF: Roy Johansen (i midten) ble presentert som ny Vålerenga-trener onsdag. Til venstre kommende sportssjef Espen Knutsen. Breddesjef Stig Johansen sitter på motsatt side.

NY VIF-SJEF: Roy Johansen (i midten) ble presentert som ny Vålerenga-trener onsdag. Til venstre kommende sportssjef Espen Knutsen. Breddesjef Stig Johansen sitter på motsatt side. Foto: , Scanpix

Johansen ny VIF-sjef: – Håper å ta tilbake tronen i norsk hockey

Etter 15 år som norsk landslagstrener returnerer Roy Johansen (55) til Vålerenga der han blir Espens Knutsens (44) erstatter i boksen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg er «trigget» av mulighetene som ligger i Vålerenga fremover. Blant annet gjennom den nye arenaen håper vi å ta tilbake tronen i norsk hockey. Vålerenga skal være førende i Norge, og nå har vi muligheten til å skape noe ekstraordinært med et fantastisk anlegg, sier Johansen til TV 2 Sportskanalen etter pressekonferansen i Oslo onsdag formiddag.

55-åringen har ledet landslaget siden 2001 og får mye av æren for at Norge nå er etablert i A-VM hvor de også tre ganger har avansert til kvartfinale og kvalifisert seg til to OL-turneringer.

– Det har vært fine år med et fantastisk lag. Etter VM i Moskva har det vært 16 år i den jobben. Da blir det kanskje 16 år i Vålerenga, sier Johansen.

I moderklubben skal han i tillegg til å lede klubbens flaggskip jobbe tett med Stig Johansen i breddeavdelingen for å få frem flere talenter.

Les også: «Shampo» gir seg som VIF-trener

Tidligere VIF-trener

Johansen fra Oslo debuterte tidlig for Vålerenga og var med på seks NM-gull på Jordal. Foran 1997/98-sesongen tok han over som hovedtrener i VIF, og ledet laget til tre NM-gull og to seriemesterskapet før han ble landslagssjef.

4. desember ble det klart at Oilers-sjef Petter Thoresen tar over Norge etter vårens VM i Russland. Nå er det altså klart at Roy Johansen ikke blir arbeidsledig etter hans siste turnering som landslagssjef, men istedet returnerer altså 55-åringen til Vålerenga.

Der tar han over jobben til Espen Knutsen, som siden 2005 har ledet Oslo-klubben til fire seriemesterskap og tre kongepokaler. Den tidligere NHL-proffen fortalte VG i fjor sommer at dette kom til å bli hans siste sesong som VIF-trener.

Ny rolle for «Shampo»

Fra høsten av skal «Shampo» jobbe som sportssjef i Vålerenga. Det er et av flere grep som tas i en omorganisering på Jordal for å møte den ny hverdagen med ny ishall som etter planen skal stå klar høsten 2018. Da er planen igjen å bli Norges beste hockeylag og vippe Oilers ned fra tronen.

– Vi er veldig fornøyde og glade for å ha Roy tilbake i Vålerenga. Resultatene viser hvilken fantastisk jobb han har gjort på landslaget. Jeg har veldig, veldig troen på dette opplegget, sier dagens VIF-trener.

Mangeårig VIF-direktør Jan Tore Kjær takket for seg i romjulskampen mot Stavanger Oilers mens tidligere reservekeeper Glenn Jensen er ansatt i administrasjonen. Når Vålerengas hjemmebane skal oppgraderes, vil også arbeidsoppgavene i klubben bli fordelt på flere.

Til tross for økt oppmerksomhet som en følge av den populære TV-serien «Iskrigerne» har Vålerenga dempet den sportslige satsingen i påvente av ny hall med blant annet langt færre importer enn normalt. Laget ligger nå på en fjerdeplass med 19 poeng opp til serieleder Stavanger Oilers.

Les også: «Shampo» er mer på TV enn langrennsstjernene

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder