MIDT PÅ TREET: Trener Espen Knutsen (t.v) og hans seiersvante Vålerenga har gjort større suksess på TV-skjermen enn isen denne sesongen. Til høyre assistenttrener Sven-Arild Olsen. Bildet er tatt under en tidligere kamp mot Stavanger på Jordal Amfi. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Shampo: – Ikke det beste jeg har sagt

Vålerenga har tapt tre på rad - møter erkerivalen i kveld

Espen Shampo Knutsen (43) vedgår at hans omtale av egne spillere som meitemarker ikke er «det beste» han har sagt, men tilbakeviser at Vålerengas resultater denne sesongen er så svake at han burde avgå som trener.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er ikke det beste jeg har sagt. Men vi vet at vi ikke har de beste ferdighetene. Hvis vi ikke jobber hardt, kan vi tape alle kamper, sier Vålerenga-treneren foran oppgjøret mot erkerival Lørenskog på Jordal Amfi torsdag kveld.

Etter tre siere på rad, røk Norges mestvinnende ishockeyklubb i tre kamper på rad i Get-ligaen: 1-3 for Stavanger borte, 0-2 for Kongsvinger hjemme i keeper Glenn Jensens avskjedskamp og 0-1 for Storhamar på bortebane for fire dager siden.

BAKGRUNN: Shampo totalslaktet eget lag

Etter 18 av 45 seriekamper ligger Shampos mannskap - også kjent som Iskrigerne fra TV 2s realityserie - på 6.-plass, 15 poeng bak topplagene Stavanger og Lørenskog.

– Alle er fornøyd

Umiddelbart etter det sviende nederlaget for bunnlaget Kongsvinger uttalte Espen Knutsen til TV 2 at det var det verste i klubbens historie og at spillerne hadde ferdigheter som meitemarker.

Foran første av fire kamper på ni dager mot topplagene Lørenskog - som ifølge Shampo har «masse» ferdigheter - Frisk, Lørenskog og Sparta, mener han at spillerne reagerte positivt og konstruktivt på nedsablingen.

Reaksjonen - Shampo må gå - fra et nettsted som hevder å representere fanskaren Klanen, avviser han med at «de ikke har greie på det de snakker om».

– Jeg har ikke oppfattet noen form for kritikk. Alle er fornøyd med sesongen så langt. Vi er innforstått med at vi ikke har det laget vi pleier å ha. Vi kommer til å ligge på midten av tabellen, på tredje-, fjerde-, femte- eller sjetteplass, sier Espen Shampo Knutsen.

KNALLSTART: Banket VGs gullfavoritt i seriepremieren

Sparer til ny arena

– De mener vi skal vinne hver kamp og lever litt i gamle dager, sier han om røstene fra tribunen som mener han har gjort sitt bak spillerbenken, og bør gå over til rollen som sportssjef nå.

Ikke fra neste sesong, i henhold til planen.

– Det er ikke så mye vi kan gjøre egentlig. Jeg kan ikke sette ut folk. Vi har ingen å sette inn, sier han.

EKS LØRENSKOG: Martin Laumann Ylven har gjort suksess i Vålerenga etter overgangen fra Lørenskog foran denne sesongen. Foto: Frode Hansen , VG

Vålerenga vil ikke bruke penger de ikke har på spillere som kunne ha forsterket laget. Klubben satser heller på å bygge opp en organisasjon som kan stå klar til å drifte den nye arenaen som skal våære ferdig i 2018.

– Vi kunne ha ligget på 4.-plass, men har fått mange skader. Vi er ikke dårlig trent. At noen brekker en arm og får hjernerystelse (to ute med det nå), har ikke med det å gjøre. Vi har ligget på toppen i (fysiske) tester, svarer Shampo på spørsmål om skadeomfanget kan skyldes dårlig trente spillere.

– Bedre enn forrige sesong

Martin Laumann Ylvén var nest best, bak Stavanger Petter Røste Fossen, under Get-ligaens årlig utholdenhet og styrketest på toppidrettssenteret foran seriestarten.

LES MER: – Kan ikke tenke på at det kan smelle igjen

– Det sies at man ikke kan tape fire kamper på rad, men dere skal faktisk møte Lørenskog i kveld. Hva er årsaken hvis det viser seg at dere har vunnet ved 21.00-tiden?

– Vi må jobbe hardere enn dem, dekke flere skudd og ha en god keeper (Steffen Søberg). Vi må være veldig gode defensivt. Det har vi vært til nå. Bedre enn vi var forrige sesong. Men vi er for dårlig til å score mål, svarer Espen Shampo Knutsen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder