VM I MAI: Norges landslagskaptein har meldt forfall til firenasjoners turneringen i Østerrike neste uke, men er klar for VM i mai. Bildet er fra OL for ett år siden. Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

Landslagskaptein Holøs skal bli far – ferdig i klubblaget

Ishockeylandslagets kaptein Jonas Holøs (31) og forloveden venter sitt første barn hvert øyeblikk. Samtidig røper Norges back-bauta at han etter to sesonger er ferdig i sveitsiske Fribourg-Gottéron.

  • Øystein Jarlsbo

Artikkelen er over ett år gammel

– Det blir ikke noe mer her, bekrefter Jonas Holøs overfor VG.

Etter lengre og kortere opphold i den svenske toppserien SHL, NHL og AHL i USA, og KHL i Russland, undertegnet han for snart to år siden en kontrakt med Fribourg-Gottéron i den sveitsiske toppligaen NLA.

Det gjenstår fortsatt 13 kamper av denne sesongens kamper i grunnserien, men klubben sportssjef har allerede – tre måneder før kontrakten hans utløper – gitt ham beskjed om at «de vil se etter en mer offensiv back».

Hockey-Holøs: – Bedre betalt i Russland

– Jeg tok det ikke veldig tungt, selv om jeg kunne ønske at jeg hadde tatt den avgjørelsen selv, sier Jonas Holøs.

Han har meldt forfall til landslagets firenasjoners turnering i østerrikske Klagenfurt neste uke. Årsaken er at forloveden Ann-Magritt Lindemark Engøy har termin 10. februar. For fem dager siden trodde de at fødselen var i gang, men så skjedde det ikke likevel.

Etter å ha bodd atskilt i fire år, flyttet Ann-Magritt Lindemark Engøy fra Oslo til Sveits før jul. Paret har bestemt at de fortsatt vil bo i utlandet. Det vil si at Jonas Holøs, som opprinnelig kommer fra Get-ligaen-klubben Sparta i Sarpsborg, skal fortsette proffkarrieren utenfor Norges grenser.

– I alle fall neste år. Det er klubber som vil ha meg nå, men ingenting er klart når det gjelder neste sesong, sier Jonas Holøs.

Nesten alle hockeygutta har hockey-pappa: Født sånn og blitt sånn

Han mener at han denne sesongen har spilt mye bedre enn han gjorde den foregående. For Fribourg-Gottéron har det ikke gått fullt så bra. Klubben ligger for øyeblikket plassert utenfor sluttspill, på 10. plass av 12 lag i NLA. Åtte går til sluttspill.

PS! Ishockey-VM i Slovakia starter 10. mai. Norge innleder mesterskapet med gruppespill i Bratislava og møter Russland i den første kampen.

Mer om

  1. NHL
  2. KHL
  3. Ishockey
  4. Ishockey-VM

Flere artikler

  1. Analyse: Bragd hvis Norge slår Sveits i skjebnekampen

  2. Seks uker VM-oppkjøring: – Suksessfaktor for oss

  3. Corona-trøbbel for norsk suksesstrener: – Ikke noe moro

  4. Norges kaptein: – Noen må true min plass på landslaget

  5. Mats Zuccarello står over VM - her er status på landslagstroppen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder