I GANG: Patrick Thoresen jubler for 4-1-målet mot Växjö tidligere i oktober. Nordmannen har 12 poeng på 11 kamper i den svenske hockeyligaen denne sesongen.
I GANG: Patrick Thoresen jubler for 4-1-målet mot Växjö tidligere i oktober. Nordmannen har 12 poeng på 11 kamper i den svenske hockeyligaen denne sesongen. Foto: Mikael Fritzon , TT/NTB Scanpix

Landslagsstjernen Thoresen vurderer VM-nei

Patrick Thoresen dropper samling med Norge i Stavanger

ISHOCKEY

Måtte operere i juli – har fortsatt smerter i lysken

Selv om det er over et halvt år til ishockey-VM i Russland, er Djurgårdens Patrick Thoresen (31) usikker på om han kommer til å spille for Norge.

Publisert: Oppdatert: 15.02.16 11:16

– Jeg har ikke bestemt meg ennå, for jeg må se an både kroppen og formen. Jeg kan ikke sette meg i samme situasjon som jeg gjorde etter VM i år. Da spilte jeg til langt ut i mai og måtte operere i juli. Det har jeg ikke råd til i min alder, sier Thoresen til VG.

Thoresen er ikke med i Roy Johansens landslagstropp (ekstern lenke) som skal spille firenasjonersturnering i Stavanger i begynnelsen av november. Årsaken er smerter i lysken. Smerter som han har hatt i flere år.

– Jeg har takket nei. Du får en del flere fridager om du ikke er med i de turneringene. Da velger jeg heller å hvile kroppen og lysken. Jeg må ta vare på de fridagene jeg kan få, sier Thoresen.

Fra april: Signerte for Djurgården

Artikkelen fortsetter under bildet.

Skaden forverret seg

I sommer pådro han seg såkalt idrettsbrokk, en skade på muskulaturen og bindevevet der dette fester seg på beinet i lysken.

– Skaden er der. Jeg føler jeg har noe kontroll på den og gjør øvelser for å myke opp hoftene hver dag. Men den brøt litt løs i VM i fjor og forverret seg i sommer. Den har ligget lenge og sitter godt i. Jeg må derfor bruke god tid på å få den til å slippe, sier Thoresen.

I 2014 spilte løperen OL i Sotsji, men valgte å droppe VM for å slippe å forlenge sesongen til sent i mai. Tidligere i år var Thoresen med i VM i Tsjekkia, der Norge ble slått ut i gruppespillet, men følgende ble altså operasjon og mer smerte.

– Vi tar en turnering av gangen. Patrick skulle egentlig vært med nå, men av ulike årsaker gikk ikke det. Jeg har en dialog med ham om dette og kom frem til at han skulle bli i Sverige under november-turneringen, sier landslagssjef Roy Johansen til VG.

Hockeykongene: Petter og Patrick Thoresen

Artikkelen fortsetter under bildet.

Johansen: – I utgangspunktet med til VM

Ifølge skattelistene tjente ingen av Norges beste idrettsutøvere mer enn Patrick Thoresen i 2014. Som SKA St. Petersburg-spiller i KHL tjente Thoresen i underkant av 25 millioner kroner. Han tjener betydelig mindre i svenske Djurgården, men er definitivt fortsatt en av Norges viktigste spillere inn mot et verdensmesterskap.

– Hvor sikker er du på at Thoresen blir med til VM?

– Jeg er langt fra sikker på at han skal være med i VM, men i utgangspunktet skal han være med der, sier Roy Johansen.

Rik av KHL-spill: – Ingen dollartegn i øynene på Thoresen

– Var i dårlig form

Tirsdag scoret Patrick Thoresen to ganger og hadde en målgivende pasning for Djurgården da Per-Åge Skrøders Modo ble slått 4-3. Etter en vanskelig åpning på sesongen, har det løsnet for 31-åringen. Nå er Thoresen Djurgårdens beste poengplukker med fire mål og åtte målgivende pasninger på 11 kamper.

Laget ligger enn så lenge på sjuendeplass i den svenske hockeyligaen.

– Det var tungt i begynnelsen. Jeg var i så dårlig form at jeg ikke fikk til det jeg ville få til. Da måtte jeg se meg selv i speilet og legge ned mer innsats for å komme opp på det nivået jeg må være, sier Thoresen.

PSSSST! Foruten Patrick Thoresen er også Mats Zuccarello (New York Rangers) og Andreas Martinsen (San Antonio Rampage) blant dem som er utelatt fra landslagstroppen i november. De to spiller i henholdsvis NHL og AHL i USA.

Her kan du lese mer om