Thoresen løftet KHL-pokalen: – Ubeskrivelig

Pappa Patrick tok NM-gull med Oilers - broren Steffen scoret for Norge

ISHOCKEY

(AK Bars - SKA St. Petersburg 1-6, 1-4 i kamper) For andre gang i karrieren kunne Patrick Thoresen (31) løfte den store Gagarin Cup-pokalen.

Publisert: Oppdatert: 19.04.15 22:04

– Vi har vært under stort press de fire årene jeg har vært her. Nå lyktes vi endelig. Det er ubeskrivelig, sier Thoresen til VG søndag kveld.

SKA var helt overlegne i den femte finalen mot AK Bars og vant til slutt hele 6-1. Med 4-1 i kamper kunne Patrick Thoresen og lagkompisene feire Gagarin Cup-triumfen søndag kveld. 31-åringen vant også med Salavat Julajev i 2011 mens SKA tok sin første «bøtte».

Russerne slet faktisk mer i semifinalen der de snudde 0-3 til 4-3 i kamper mot CSKA Moskva. Thoresen ble matchvinner i den syvende og avgjørende kampen. I garderoben i Kazan søndag var nordmannen meget sentral i feiringen.

– Det er ingen nedtur å avgjøre i Kazan. Det er akkurat som å vinne hjemme i St. Petersburg. Når du kan løfte pokalen, så betyr det ingenting hvor du er, sier Thoresen.

– Hvorfor har dere lykkes akkurat i år?

– Vi gutta har tatt et stort ansvar og pushet hverandre. Vi har hatt stor takhøyde og sagt klart i fra til hverandre når det har vært noe som ikke har vært bra nok.

Ros fra landslagssjefen

Thoresen tror årets triumf kommer til å få mer oppmerksomhet i Norge enn hva som var tilfelle i 2011.

– Det var veldig gøy da jeg vant med Salavat Julajev også, men forskjellen nå er at sosiale medier er så stort. Det blir hausset opp i mye større grad enn for fire-fem år siden.

Svenske Jimmie Ericsson sørget for 1-0 før superstjernen Ilja Kovaltsjuk økte allerede etter seks og et halvt minutt. Kampen virket avgjort da Kovaltsjuk satte inn 5-1 for gjestene to minutter ut i midtperioden - assistert av Thoresen. AK Bars tok etter hvert ut keeper Anders Nilsson som sto med seks kamper uten baklengs i sluttspillet før alt ranket søndag kveld.

Da fløyta gikk stormet spillere og ledere ut på isen i elleville jubelscener. På tribunen feriet de mange tilreisende fra St. Petersburg i bar overkropp.

Thoresen endte på 17 poeng på 22 sluttspillkamper fordelt på ni mål og åtte målgivende pasninger. 31-åringen har ikke villet røpe hvor ferden nå går etter at Russland-eventyret virker å være over etter seks år til sammen i Salavat Julajev og SKA St. Petersburg.

God Thoresen-helg

Ryktene har gått om både Sverige og Sveits, men kanskje ender han i Norge – og i så fall trolig i gamleklubben Storhamar. Thoresen har bygd hus hjemme på Hamar dit familien allerede har flyttet.

– Jeg vil ikke tenke på neste sesong ennå. Nå vil jeg bare kose meg med seieren. Akkurat nå er både VM og neste sesong langt borte. Men ja, jeg skal spille VM, lover Thoresen.

Det er gode nyheter for landslagssjef Roy Johansen. Han er mektig imponert over 31-åringens prestasjoner i KHL.

– Patrick har hatt en fantastisk sesong. Han viser at han er en internasjonal toppspiller, som presterer år etter år i ulike ligaer. Vi snakker om en spiller med ekstreme kvaliteter. Hockey er den største idretten i Russland, og det er et stort press på SKA-spillerne. Klubben har brukt enormt med penger, og spesielt utlendingene har press på seg for å levere, sier Johansen til NTB.

PS! Familien Thoresen har god grunn til å feire i kveld. I tillegg til Patricks triumf vant pappa Petter lørdag NM-gull med Stavanger Oilers mens Steffen scoret i landskampen mot Latvia i Bergen.

Her kan du lese mer om