Oppturen fortsetter for Vålerenga: – Vi har snudd trenden

ISHOCKEY

(Vålerenga-Lørenskog 5-1, Kongsvinger-Frisk Asker 1-4) Tre magiske Vålerenga-minutter i den første perioden avgjorde oppgjøret mot Lørenskog.

Publisert: Oppdatert: 12.10.17 21:29

– Vi hadde full kontroll i dag. Vi dominerte kampen, jeg er veldig fornøyd.

Det sier Vålerenga-trener Roy Johansen til VG etter firemålsseieren over rival Lørenskog.

Seieren gjør at Vålerenga nå ligger på 8.plass på tabellen med 11 poeng. Det var også laget fjerde seier på de siste fem kampene. Det står i sterk kontrast til sesongstarten til den tradisjonsrike klubben, der de ikke hadde vunnet en kamp på de første seks kampene.

Mot rivalen Lørenskog sikret en drømmeperiode på tre minutter med tre scoringer i midten av den første perioden seieren. Andreas Stene sørget for 1-0 etter 12 minutter, Axel Eidstedt økte til 2-0 etter 14 minutter og Thomas Olsen satte inn 3-0 bare minuttet etter.

– Begynt å få mer uttelling

– Vi hadde en del muligheter før det også, så det lå litt i lufta at det skulle komme mål. Så fikk vi hull på byllen og det kom tre mål. Det preget kampen, for vi slapp til bare 12 skudd mot oss, fortsetter Vålerenga-treneren.

Lørenskog tente et lite håp da Petter Grønstad reduserte til 1-3 etter fire minutter av den tredje perioden, men det håpet ble fort slukket. Bare minuttet etter økte Fabian Gunnarson til 4-1, og helt på tampen fastsatte Martin Laumann Ylven sluttresultatet til 5-1.

Sett denne? Vålerenga opp fra jumboplass – Ask reddet hovedstadslaget

Etter en tung seriestart ser det nå lysere ut for Vålerenga, som har tatt ti poeng de siste fem kampene.

– Vi har begynt å få mer uttelling. Det var mange kamper i starten som vippet mot oss, men nå har vi snudd den trenden og vi vinner jevne kamper. Det er viktig at vi ikke havner for langt bak lagene foran.

Frisk snudde i andre periode

Serieleder Frisk Asker manglet en syk Oskar Nilsson og skadde Henrik Ødegaard, Endre Medby, Fredrik Lystad Jacobsen, Magnus Geheb og Mario Lamoureux. I tillegg valgte de å starte med andrekeeper og eks Kongsvinger-spiller Morten Furseth i mål.

Likevel var de store favoritter mot tabelljumbo Kongsvinger, som før oppgjøret kun hadde vunnet én kamp. Til sammenligning hadde serieleder Frisk kun tapt én kamp.

Les denne: Lørenskog ryddet opp i lønnstrøbbel etter NISO-påtrykk

Men Kongsvinger overrasket og ledet etter de første 20 minuttene etter scoring av Trevor Fleurent midtveis i perioden. I den andre perioden gikk det tyngre for hjemmelaget, som slapp inn to kjappe på fire minutter. Først reduserte TJ Foster, før Mikkel Christiansen sendte gjestene i føringen etter 28 minutter.

I den tredje perioden avgjorde Frisk kampen etter to kjappe scoringer av Nunn. Dermed endte også dette oppgjøret 4-1.

Seieren gjør at Asker-laget nå har tatt 28 poeng av 33 mulige. De ligger seks poeng foran Storhamar, som møter Lørenskog på lørdag.

Andre resultater, Getligaen: Stjernen-Manglerud 3-1

Her kan du lese mer om