VIL TIL VM: Mats Zuccarello må vente på tillatelse fra New York Rangers general manager før han eventuelt kan reise til Moskva for å spille VM for Norge fra 7. mai. Bildet er fra den eneste kampen Rangers vant (4-2 mot Pittsburgh i sluttspillet.
VIL TIL VM: Mats Zuccarello må vente på tillatelse fra New York Rangers general manager før han eventuelt kan reise til Moskva for å spille VM for Norge fra 7. mai. Bildet er fra den eneste kampen Rangers vant (4-2 mot Pittsburgh i sluttspillet. Foto: Charles Leclaire Reuters

Sa ja til VM for Norge: Hockeysjefen: – Zucca sprer mye glede

Shampo: – En ordentlig vitamininnsprøyting

ISHOCKEY

Mats Zucarellos (28) bekrefter at han skal spille VM for Norge etter et møte New York Rangers' general manager, Jeff Gorton, tirsdag kveld.

Publisert: Oppdatert: 26.04.16 21:15

– Jeg skal spille VM, bekrefter Zuccarello overfor Nettavisen.

Landslagssjef Roy Johansen (55) sier til VG at «det blir en innsprøyting for alle».

– Det er en god nyhet etter at vi har vært plaget av skader og problemer i en periode. Mats (Zuccarello) har ikke vært med i VM siden 2010, men han er en spiller og type som sprer glede og bidrar med mye utenfor banen, sier Roy Johansen.

En av de skadeplagede er Mats Zuccarellos beste kompis, Alexander Bonsaksen (29). Bonsaksen, som er kjæreste med snowboardstjernen Silje Norendal, ble i kveld finsk mester for Tappara fra Tampere.

Shampo: Ekstremt viktig

– Han er en god lagspiller, og det passer oss bra fordi vi legger vekt på nettopp det - at vi må fungere som ett lag, tilføyer Roy Johansen angående Mats Zuccarello.

Espen Shampo Knutsen (44) mener på sin side at Mats Zuccarellos ja til å spille VM for første gang siden 2010, er «ekstremt viktig».

– Ja, fy fader - det er viktig. Først og fremst på grunn av det offensive, der Norge ikke ser så sterke ut. Nå får vi den desidert beste spilleren offensivt. I tillegg vil det være en ordentlig vitamininnsprøyting for hele den norske troppen, sier Espen Knutsen, som skal kommentere VM i Moskva for Max/Eurosport.

– Han kan ikke gjøre alt alene. Men nå får Norge to rekker som kan produsere mål og et bra overtallsspill, der Mats (Zuccarello) er veldig god. Dessuten vil han bringe selvtillit inn i laget. Den har kanskje vært så som så etter Patrick Thoresens forfall og noen skader, tilføyer han.

Mats Zuccarello spilte for Norge i Sotsji-OL for to år siden.

– Da var han litt uheldig. Han kom rett «ned» (fra NHL) og det ble litt heseblesende for ham. Han pådro seg også et brudd i hånden (mot Østerrike). Denne gangen får han litt ro og tid til å trene samme med resten av laget, sier Roy Johansen.

Han fikk også i kveld beskjed om at Mats Rosseli Olsen er klar for VM. Den tidligere Vålerenga-spilleren ble for to dager siden svensk mester for Frölunda etter å ha vunnet Champions Hockey League med Göteborg-klubben tidligere denne sesongen.

– Vil spille i Roy-avskjed

Roy Johansen vet foreløpig ikke når Zuccarello slutter seg til ishockeylandslaget, men regner med at det vil skje kommende helg. Norge møter Frankrike i to treningskamper i Lørenskog fredag og lørdag.

Sportssjef Petter Salsten i Norges ishockeyforbund sa tidligere i kveld, før Zuccarello ble VM-klar, at forbundet «forholder seg til reglene». De sier at NHL-klubben New York Rangers - etter at sesongen for den klubbens del er over - må kontaktes med forespørsel om Norges ishockeyforbund kan få tillatelse til «å invitere» Mats Zuccarello til VM og treningene i forkant av mesterskapet.

BAKGRUNN: Hadde hjerneblødning

Det lyder formelt, og det er formelt fordi NHL er privat eid og VM arrangeres av det internasjonale ishockeyforbundet IIHF. Reglene som Petter Salsten henviser til er nedfelt i en avtale mellom NHL og IIHF.

Mats Zuccarello ga tidligere i dag, tirsdag, uttrykk for at han gjerne vil spille for ishockeylandslaget i trener Roy Johansens (55) siste VM-turnering.

– Det er siste året til Roy. Det er også en av grunnene til at jeg ville være med. Jeg har hatt ham siden jeg var 17 eller 18 og var på landslaget, sa Mats Zuccarello i et intervju med Nettavisen i New York.

Mats Zuccarello har ikke spilt VM siden mesterskapet i Tyskland for seks år siden. Etter det undertegnet han sin første kontrakt med New York Rangers. Skader og sluttspill for Rangers har vært årsakene til at han siden har måttet takke nei til fem VM på rad.

Rekkekameraten fikk VM-ja

New York Rangers ble slått ut av NHL-sluttspillet i første runde. Lørdag tapte Zuccarello & co for fjerde gang for Pittsburgh Penguins i best av syv kamper serien. Tirsdag morgen lokal tid ryddet Rangers garderoben i klubbens treningsanlegg i Tarrytown, med pressen til stede.

Rangers-backen Brady Skjei har fått tillatelse til å spille for USA i VM, mens lagkaptein Ryan McDonagh (brudd i finger) og løperspilleren Derek Stepan er blitt «anbefalt» å droppe turen til Russland.

Mats Zuccarellos rekkekamerat Derick Brassard har fått tillatelse til å spille for Canada i VM, ifølge New York Rangers-reporter Jim Cerny.

So happy and proud of this guy!! Suomi champions 🎉🍾 #Finnishchampions2016 #Tappara #Congrats

Her kan du lese mer om