TAPTE: Etter tolv kamper med poeng ble det stortap for «Zucca» og Minnesota Wild lørdag kveld. Foto: Pontus Höök

Poengrekken røk for Wild og Zuccarello: – Pinlig

(Minnesota - Winnipeg 0–6) Ikke siden 13. oktober hadde Mats Zuccarello (32) og Minnesota Wild gått poengløse av egen is. Den rekken stoppet kontant lørdag.

– Det er pinlig, åpenbart, å tape slik på hjemmebane, sier Zuccarello til pressen etter at de har latt Winnipeg Jets score seks.

Minnesota Wild hadde tatt poeng, enten ved å vinne, eller å tape i spilleforlengelse, i 12 strake hjemmekamper før møtet med Winnipeg Jets lørdag.

Men det var bortelaget fra Canada som åpnet best i Saint Paul. Blake Wheeler ga Jets ledelsen tidlig i første periode - med Zuccarello på isen. Nordmannen var dog ikke utpå da Mark Scheifele styrte inn Winnipeg sitt andre rett før første pause.

DÅRLIG START: Minnesota Wild sov i timen, og lot bortelaget Winnipeg score to ganger i første periode. Her har nettopp Mark Scheifele styrt et Luca Sbisa-skudd i nettet. Foto: David Berding / X02835

Den andre perioden startet ikke stort bedre. Patrik Laine sendte en suser opp i krysset bak Wild-målvakt Alex Stalock midtveis, og i den siste perioden viste danske Nikolaj Ehlers frem nydelige kølleferdigheter da han rundet Stalock og backhandet inn 4–0. Så banket Patrik Laine inn sitt andre for dagen, før Logan Shaw la på til 6–0.

Det er det største tapet for Zuccarello & co. denne sesongen, og det er også bare tredje gang i år de går av isen uten å score. Det skjer dagen etter at de scoret åtte mot Arizona.

– Det var bare en av de kampene hvor alt gikk galt. Det er viktig at vi glemmer denne kampen, og ikke mister selvtilliten vi har bygget opp. Vi må lære av det, og gå videre, sier «Zucca».

les også

Oilers gikk på sjokksmell i Narvik

Dermed ble det ingen poeng for Wild på hjemmeis lørdag. Sist det skjedde var altså 13. oktober mot Pittsburgh, og det gjør at luken opp til nettopp Winnipeg i Central-divisjonen øker til seks poeng.

Wild ligger på 5. plass i divisjonen med 39 poeng, men har fortsatt gode muligheter for å nå Stanley Cup-sluttspillet i april.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder