PÅ U21-LAGET: Emil Westmark for Stjernen i en kamp mot Nidaros 25. januar. Foto: Sofie Alexandra Kitterød

Emil (20) reddet av hjertestarter – faren lovpriser hockeyklubbene

– Uten deres snarrådighet ville han ikke vært i live i dag, sier Jon Westmark om støtteapparatet i VIF Hockey og Stjernen etter at sønnen fikk hjertestans på kamp denne uken.

– Vi regner med å få flere svar torsdag. Det ser positivt ut nå. Han er våken og ved bevissthet. Han har også vært oppe og gått, sier pappa Jon og mamma Elisabeth til VG.

Foreldrene var sammen med sønnen og Stjernen-spiller Emil Westmark (20) på Ullevaal sykehus onsdag. Dagen før opplevde de marerittet.

Sønnen fikk hjertestans på sidelinjen i Ungdomshallen på Jordal i Oslo under U21-kampen mellom hockeylagene Vålerenga og Stjernen, som VG omtalte tirsdag.

Politiet og ambulanse var på stedet raskt. Da var allerede helsepersonell fra motstanderlaget, ledere i Stjernen og andre godt i gang med livreddende førstehjelp.

– Håndteringen var bortimot eksemplarisk, sa operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Tor Jøkling, til VG.

KAMPEN AVBRUTT: Sånn så det ut i Ungdomshallen ved Jordal i går.

Foreldrene er dem evig takknemlig. Sønnen fikk hjelp av hjertestarter kort tid etter han segnet om.

– Vi er evig takknemlig overfor dem som på Jordal reagerte så raskt. De skal berømmes. De var kjempeflinke. Uten deres snarrådighet ville han ikke vært i live i dag. Det har vi takket dem for, sier pappa Jon.

les også

Ishockeyspiller fikk illebefinnende under kamp

Foreldrene reiste tilbake til hjembyen Fredrikstad onsdag kveld. Sønnen Emil blir igjen på sykehuset, der han har gjennomgått en MR-undersøkelse. Den ga ingen svar. Det er ikke gjort funn som kan si noe om årsaken til hjertestansen. Torsdag skal han gjennom en CT-undersøkelse.

– Dette kom brått og uventet. Han har aldri tidligere hatt symptomer som skulle tilsi at det som skjedde nå kunne hende, sier foreldrene og legger til:

– Han synes vel at han etter forholdene har det greit. Men han er spent selv på den videre prosessen. Han vet ikke noe mer foreløpig. Men han som er så glad i idretten sin, skjønner at dette vil ta tid.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder