GIKK BORT: Geir Myhre (til høyre) trente flere klubber etter at han la opp som spiller. Han var innom både Vålerenga, Manglerud Star og Lillehammer. Her er han på benken i Stjernens 5-4-seier mot Frisk Asker i 2004.
GIKK BORT: Geir Myhre (til høyre) trente flere klubber etter at han la opp som spiller. Han var innom både Vålerenga, Manglerud Star og Lillehammer. Her er han på benken i Stjernens 5-4-seier mot Frisk Asker i 2004. Foto: Linn Cathrin Olsen VG

Geir Myhre er død

Shampo om hockeylegenden: – Den treneren som har betydd mest for meg

ISHOCKEY

Geir Myhre, tidligere norsk ishockeyspiller og landslagstrener i hockey, er død, 62 år gammel.

Publisert: Oppdatert: 23.07.16 15:42

Myhre døde fredag brått og uventet mens han var på ferie i Spania, melder nettstedet Sarpsborg24, og skriver at familien er underrettet om dødsfallet.

Myhre ble 62 år, og kommer til å bli husket som en av de mest suksessrike norske spillere og trenere i norsk hockey.

Han spilte 48 offisielle kamper for landslaget og vant Gullpucken ved to anledninger, i 1980 og 1982. Gullpucken er en pris som tildeles «den norske spiller senior menn og kvinner som gjennom spill på klubb- og landslag har vært den fremste utøver i sesongen».

Han deltok for Norge i vinter-OL i Lake Placid i 1980 der landslaget endte på 11.plass. Han var også med fire år senere i OL i Sarajevo, hvor Norge fikk samme plassering.

– Den som har betydd mest for meg

Etter spillerkarrièren trente han det norske landslaget fra 1994 til 1996, før han ledet Vålerenga til «the double» med blant annet Espen «Shampo» Knutsen på laget.

– Jeg kjente han veldig godt. Han var treneren min i veldig mange år i Vålerenga. Jeg har kjent han siden jeg var 6-7 år, sier Knutsen på telefon til VG.

– For meg er han den treneren som har betydd mest for meg. Han var en utrolig bra trener og vi vant «the double» hvert år. Han har betydd mye for veldig mange, fortsetter Knutsen.

Han beskriver Myhre som en beintøff trener som krevde maksimalt av spillerne og presset det beste ut av det mannskapet han hadde til rådighet. Utenfor isen var han en helt annen type ifølge Knutsen.

– Hvis du møtte han på sommeren når det ikke var sesong så var han en helt annen person. Veldig blid og grei og en gjennomført fin kar.

– En genuin hockeymann

Sportssjef i Norges Hockeyforbund, Petter Salsten, har også bare gode ord å si om sin tidligere sjef. Geir Myhre var landslagstrener for Salsten i sin tid.

– Han var en personlighet som satte spor etter seg. Ble du kjent med ham, satt du igjen med noe. Det gikk ikke upåaktet hen, sier han til VG.

– Som spiller var han blant de aller største i sin tid. Det var han og Bjørn «Botta» Skaare. Myhre var kaptein på alle lagene han spilte på, og dominant i norsk hockey, både på klubb- og landslag på 70- og 80-tallet. Etterpå gjorde han seg bemerket som trener. Han markerte seg som en faglig dyktig og tøff trener. Han var kompromissløs, sier Salsten, og beskriver Myhre som «en genuin hockeymann».

Husker du Myhres knallharde treningsregime? - Aldri opplevd maken til hardkjør

Anders Myrvold er også blant dem som sørger.

– Det er med tungt hjerte at jeg mottar beskjeden om Geir Myhres bortgang. Geir var en skikkelig krigen! En coach jeg hadde fantastisk kjemi med! Hvil i fred, kamerat, skriver den tidligere norske landslagsspilleren på Facebook.

Her kan du lese mer om