Stavanger slo Vålerenga knockout i gullkampen

(Vålerenga-Stavanger Oilers 1–6) Vålerenga måtte igjen utsette feiringen av sitt første seriemesterskap på fem år. Fem dager etter hjemmetapet for regjerende dobbeltmester Storhamar, påførte revansjesugne Stavanger Oilers det seiersvante mannskapet til trener Roy Johansen en skikkelig knockout.

– I dag tapte vi fullt fortjent. De er 6–1 bedre. Vi ble spilt ut i perioder, innrømmer Roy Johansen i et intervju med TV 2 etter kampen.

– Vi er ikke på, Stavanger er soleklart best og vinner alle dueller. Dette var direkte pinlig. Vi ser ut som et juniorlag, sier Vålerengas sportssjef Espen «Shampo» Knutsen til NTB.

Vålerenga ville med minst to poeng mot Stavanger Oilers ta sitt første seriemesterskap siden 2014. Fra start så det imidlertid ut som om den rette viljen ikke var til stede.

– Vi spilte oss dårlig i første periode. Det virket som om vi ikke var helt klare for kamp, uttalte Vålerengas backveteran Brede Csiszar til TV 2 i den første pausen.

– Vi må finne tilbake til det vi har gjort i hele år, konkluderte han.

Det klarte åpenbart ikke Norges mestvinnende ishockeyklubb i midtperioden. Den lignet heller ikke på noen måte på «den samme» gullkampen for fem år siden, da daværende Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen forlot den med kommentaren «noe av det flaueste jeg har sett».

Snarere tvert imot.

Etter klikk-klakk og Mario Lucias 1–0 i overtallsspill i første periode, økte Stavangers landslagsbacker Patrick Ulriksen og Johannes Johannesen til 3–0 – begge i overtallsspill – før prestisjeoppgjøret var kommet halvveis.

Vålerenga må vente med gullfeiringen – tapte i spilleforlengelse

Get-ligaens giftigste målpoengjeger Rasmus Ahlholm reduserte i overtallsspill. Men det skulle vise seg å være fattig trøst. Jacob Lagacé gjorde 4–1 etter et klassisk soloraid og Mats Larsen Moestue – back han også – scoret Stavangers femte mål 73 sekunder senere.

Etter 40 minutter hadde Stavanger Oilers fire mål forsprang, og et voldsomt i statistikken over skudd foran de siste 20 ordinære spilleminuttene: 30–11.

Landslagsspillerens proffmareritt: – Selvmedisinerte med alkohol

– Vi er altfor passive. Vi må våge å gå frem, og holde oss borte fra utvisningsboksen, sa Rasmus Ahlholm til norsk ishockeys rettighetshaver TV 2 i siste periodepause.

Stavangers suverene toppscorer Jacob Lagacé slo inn en åpen dør da han mente at overtallsspillet til «festbremsen» Oilers hadde fungert godt. På spørsmål om hvorfor det så ut som det gjorde – Stavanger kjørte Vålerenga i senk – svarte han at de hadde forrige møte «her» i Furuset Forum i bakhodet.

Da utlignet hjemmelaget i ordinær spilletids siste sekund – og vant 3–2 etter spilleforlengelse og straffeslagkonkurranse.

Vålerenga Hockey reddes av tre rike onkler

Kampbildet var ikke i nærheten av å endre seg i den retning i siste periode. Da Vålerenga-fansen for lengst hadde begynt å forlate tribunene i klubbens midlertidige hjemmearena, la Markus Vikingstad inn kampens syvende – Stavangers sjette – mål da det gjenstod snaut fem minutter.

– Vi har begynt å finne formen inn mot sluttspillet, sier Vikingstad.

Sønnen til tidligere landslagsspiller og Tyskland-proff Tore Vikingstad ble kåret til banens beste spiller.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder