Sportskalender

Gå til
2011: For fem år siden slo Norge storebror Sverige i ishockey-VM.

Svenskene frykter ny norsk hockeysensasjon

Den svenske kommentatoren Mats Wennerholm husker fortsatt at han måtte ikle seg lusekofte under VM i 2011. Nå advarer han svenskene før et nytt VM-møte mot Norge.

Publisert:
Artikkelen er over syv år gammel

VGs oddstips: «Söta bror» er fortsatt størst og best

«Det blir en tullekamp. Jeg går i lusekofte resten av VM om Sverige ikke vinner. Det kommer ikke til å skje», skrev Aftonbladets hockeykommentator Mats Wennerholm før oppgjøret mot Norge i VM i Slovakia i 2011.

Som sagt – så gjort. Etter en av de største bragdene i norsk ishockeyhistorie, vant Norge 5–4 etter straffeslagkonkurranse. Det var første gang Norge slo «Tre kronor» i en offisiell kamp.

– Jeg trodde aldri Sverige kunne tape dette. Dette er et av de mest sviende nederlagene for oss i ishockey noen gang, sa Wennerholm etter kampen.

Og det kan virke som svensken har lært. Før lørdagens oppgjør i Moskva skrev han en kommentar med følgende tittel:

«Advarsel: Se opp for Norge»

Videre skriver han:

«Det er ingenting Mats Zuccarello, Ole-Kristian Tollefsen og co. vil enn å slå Sverige i enda et VM. Jeg tror det kan være et av de beste norske VM-lagene noen gang. Dessuten har de som oppdrag å gi en verdig avskjed til landslagstrener Roy Johansen etter 15 år som sjef».

«Jeg husker fortsatt sjokket i slovakiske Kosice i 2011. Jeg ble tvunget til å innfri et løfte jeg helst hadde sluppet. Jeg måtte gå med en lusekofte i 14 dager i stekende varme. I dag hadde jeg ikke våget å love noe som helst før en VM-kamp mot Norge.», fortsetter Wennerholm.

Tross et knusende nederlag mot Tsjekkia, gir de norske gutta alltid alt når de møter Sverige. Siden triumfen i Kosice har Norge møtt Sverige i VM tre ganger.

• 2012: 1-3-tap

• 2013: 1-5-tap

• 2014: 1-2-tap

Sist lagene møttes sto det uavgjort inn i den siste perioden, men svenskene stakk til slutt av med seieren. Og alle disse kampene har vært uten Norges største stjerne – Mats Zuccarello. Da Norge slo Sverige i 2011 var han skadet, og så kampen på TV.

– Jeg satt og skrek for meg selv. Jeg holdt på å svette i hjel, sa han etter kampen.

Nå kan han selv utgjøre en forskjell på isen.

– Nå er vi nede på jorden. Vi må «opp» igjen mot Sverige, ellers kan det bli stygt det også, sa Zuccarello etter 0-7-nederlaget mot Tsjekkia.

Skulle Norge slå tilbake, og sette en ny støkk i svenskene vil kvartfinale for alvor leve. Da kan en seier mot Latvia i den siste gruppespillkampen etter alt å dømme være nok til å gå videre.

Men tøft blir som alltid mot svenskene. «Söta bror» blir stor oddsfavoritt, og det skal de også være, men 1,12 i odds frister ikke til spill. Norge har levert noen gode kamper mot Sverige de siste årene, og de mest spennende spillene blir fort uavgjort med enten norsk 1-0- eller 2-0-ledelse fra start til henholdsvis 6,75 og 5,85 i odds.

Her kan du lese våre øvrige vurderinger av Pinsens oddsobjekter

Publisert:

VG er e-kommisjonær og har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping. Oddstips gir inntekter basert på historisk e-kommisjonær-omsetning. Norsk Tipping har ikke innflytelse på hvordan VG redaksjonelt omtaler innholdet - her står redaksjonen fritt.

 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no