SOLID I FJOR: Daniel Sørvik (t.h) var en av Norges beste backer under VM i tsjekkiske Ostrava i mai 2015. Her må han imidlertid geleides av isen av lege Ole Fosse og lagkamerat Martin Røymark under kampen mot Slovenia (3-1).
SOLID I FJOR: Daniel Sørvik (t.h) var en av Norges beste backer under VM i tsjekkiske Ostrava i mai 2015. Her må han imidlertid geleides av isen av lege Ole Fosse og lagkamerat Martin Røymark under kampen mot Slovenia (3-1). Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB scanpix

VM-back ute med alvorlig hodesmell

Sørvik: – Når jeg får høy puls blir jeg svimmel.

ISHOCKEY

Ishockeylandslagets Daniel Sørvik (26) sliter med kraftige anfall av migrene og orker så vidt gå tur med bikkja – tre måneder etter at han pådro seg en kraftig hodesmell i en kamp for sitt sveitsiske klubblag.

Publisert:

– Det går ikke så bra, dessverre. Jeg har ikke trent på tre måneder. På de verste dagene kommer jeg ikke ut av sengen på grunn av sterk migrene, sier den tidligere Vålerenga-backen til VG – halvannen uke før Norges VM-åpning mot Danmark i Moskva.

BAKGRUNN (innlogging): Jernmannen Daniel Sørvik

Daniel Sørvik fikk sitt internasjonale gjennombrudd i VM i Ostrava for ett år siden. Etter suksessen i mesterskapet i Tsjekkia undertegnet han en ettårskontrakt med Zürich-klubben Lions i National Liga B i Sveits.

VM-terningkast i fjor: «Gledelig overraskelse»

Dager eller måneder

Før jul fikk han en leddbåndsskade i kneet. Da han var tilbake på isen og hadde spilt fire kamper, gikk han på «en kjempesmell» – mot hodet under kamp.

Han ble nødt til å takke nei til Norges landskamper i København.

Samtidig skrev VG om tidligere landslagsspiller Marius Holtet (31) som måtte legge opp som ishockeyspiller på grunn av hjernerystelser og følgene av disse – LES SAKEN HER (innlogging).

– Det er «dag til dag». Men det kan ta dager eller måneder. Det er helt individuelt. Det kan være fint i morgen. Det er det som er frustrerende. Det er ingen tidsramme for dette, sier Daniel Sørvik på bakgrunn av hva legene på Olympiatoppen og eksperter på nevrologi har fortalt ham.

Det eneste som er sikkert, er at han ikke kan spille VM for Norge. Mesterskapet i Moskva starter 7. mai.

– Føler meg full

– Når jeg får høy puls blir jeg svimmel. For to uker siden prøvde jeg meg på tredemøllen, med «stigning». Jeg fikk 130 i puls og etter fem minutter var det helt stopp. Deretter var jeg dårlig i to dager, sier Daniel Sørvik.

Han forteller at han har hatt én hodesmell før denne. Men den gang var det nakken som var problemet. Han slet ett år med hodepine, men den forverret seg ikke og han kunne spille.

Nå går han til behandling hos fysioterapeut og kiropraktor «fordi nakken låser seg fort», men det er hodet som ikke fungerer som det skal.

– Det er ekkelt og skummelt. Jeg fungerer helt fint, hvis jeg er helt rolig. Går jeg rolig langs en grusvei med bikkja, er det greit. Men en tur i skogen går ikke. Jeg føler meg full, rett og slett, forklarer Daniel Sørvik.

Norsk klubb?

Leste du denne? Den nye landslagssjefen sammenlignes med Ferguson

– Det er helt jævlig. Jeg føler meg ubrukelig med beskjeden om å hvile helt, svarer Daniel Sørvik på spørsmål om hvordan det føles for en toppidrettsmann å ikke kunne være i fysisk aktivitet.

Han vedgår at det, uten VM-spill, vil bli vanskelig å få en ny kontrakt med en klubb i utlandet. Først og fremst må han «bli kvitt dette», og så kommer han mest sannsynlig til å spille for en norsk klubb fra neste sesong.

PS! Norge spiller to kamper mot Frankrike på hjemmebane (Lørenskog) fredag og lørdag før avreise til Russland og VM neste uke.

Her kan du lese mer om