FINALEKLARE: De finske spillerne feirer scoring mot Russland i semifinalen. Foto: Ronald Zak / TT NYHETSBYRÅN

Finland klare for finale etter ny skalp

Finlands kaptein Marko Anttila scoret kampens eneste mål i VM-semifinalen i ishockey mot storfavoritten Russland lørdag. Dermed er finnene klare for finale.

  • NTB

Finlands overrasker dermed mot en ny ishockeystorhet. Russland, som innledet VM med 5-2-seier over Norge, har imponert i gruppespillet og slo ut USA i en jevn kvartfinale.

Russerne har i gjennomsnitt scoret fem mål per kamp så langt i VM, men lørdag stengte finnenes målvakt Kevin Lankinen målet fullstendig.

les også

STJERNEPORTRETT LØRDAG: Kaapo Kakko: Finlands nye hockeysønn

Pluss content

Det var finnene som var friskest innledningsvis og hadde 15 avslutninger mot russernes elleve i den målløse åpningsperioden. Også annen periode endte uten at noen av lagene klarte å score.

Finnene fikk flere muligheter på noen giftige spillevendinger og var nærmest scoring med en puck i stolpen. Russerne hadde elleve skudd på mål, mens finnene hadde åtte.

Den finske kapteinen Marko Anttila scoret seiersmålet 9.42 før slutt. Det var den samme spilleren som reddet 4-4 og forlegning i kvartfinalen mot Sverige torsdag.

les også

Patrick Thoresen (35) om VM-fremtiden: - Fortsatt moro

Den finske landslagssjefen Jukka Jalonen overtok laget foran fjorårets VM. Den gang endte mesterskapet i en liten fiasko. Nå er det stikk motsatt utfall.

Canada gikk også til finale nok en gang, etter at de kjørte over Tsjekkia og vant 5–1 i den andre semifinalen. Mark Stone scoret tidlig, og tsjekkerne maktet aldri å hente seg inn igjen. Dermed blir det Canada mot Finland i VM-finalen søndag klokken 20.15.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder