STRAFFES: Frisk Askers Cato Cocozza får åtte kampers karantene etter takling, mens Spartas Didrik Svendsen får 20 kamper. Foto: NTB Scanpix

Sparta-spiller utestenges i 20 kamper - Frisk Asker-spiller mister 8 kamper

Spartas Didrik Svendsen (22) er utestengt i 20 kamper, mens Frisk Asker-spiller Cato Cocozza (33) er suspendert i de neste 8 matchene.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Jeg hadde en tanke mellom fem og ti kamper. Det ble et par kamper mer enn det, men jeg tar straffen som en mann, sier Svendsen til VG.

Sparta-spiller Didrik Svendsen mister 20 kamper etter at han gikk inn bakfra på Lillehammers Patrick Ulriksen, mens han var i slagsmål mot Christoffer Karlsen i kampen Sparta vant 6-5 søndag.

Generalsekretæren: For mange stygge hendelser

22-åringen tar selvkritikk for hendelsen.

– Først og fremst håper jeg det går bra med Ulrichsen og at han kommer seg på isen fortest mulig. Det er det første jeg tenker på. 20 kamper er strengt, men jeg tar den straffen og skal komme styrke ut av det, sier Svendsen til VG.

– Det er sånne ting vi må få bort fra ishockeyen, sa Sjur Robert Nilsen, Sparta-trener, til VG tidligere denne uken.

– Veldig lei meg

Også Frisk Askers Cocozza fikk flere kamper enn han så for seg etter at han taklet Stjernen-spiller Marcus Bryhnisveen i hodet og fikk matchstraff i 7-3-tapet søndag.

– Jeg er sjokkert. Jeg har spilt i 12-13 år, men aldri vært i nærheten av en slik karantene. Det er første gang. Jeg er veldig lei meg og skulle ønske at jeg aldri gikk inn i den taklingen, sier Cocozza om straffen til VG.

– Jeg hadde aldri trodd at straffen skulle bli så hard. Jeg så ikke den komme. Jeg hadde ventet en lavere straff, forteller den tidligere Vålerenga-spilleren videre.

Bakgrunn VG-kommentar: Norsk ishockey tilbake i bakgården

Det har vært flere stygge hendelser denne sesongen. I kampen mellom Sparta og Lillehammer fikk også Tommy Kristiansen matchstraff. Han får en kamps karantene.

– Jeg tror forbundet vil sette en standard og bruke dette som et eksempel. Derfor er det kjedelig å være sistemann ut. Timingen er veldig dårlig, men jeg skal ta straffen, sier Cocozza.

VG+: Getligaens beste spillere denne sesongen

Fotball: Har du sett en styggere takling?

Ingen føringer

Dommersjef i Norges Ishockeyforbund, Geir Thomas Olsen, benekter at disiplinærutvalget og forbundet har bestemt seg for å ilegge strengere straffer etter at det har vært mange stygge taklinger denne sesongen.

– Det er ikke lagt noen føringer for at man skal idømmes strengere nå fordi sesongen har hatt mange episoder. Det har ikke vært sendt noen signaler om det, sier Olsen til VG.

Så du? Rangers vant i Zucca-jubileum

– Vi må fortsette å jobbe med å straffe slike hendelser også må vi stole på at sanksjonene blir tatt på alvor blant spillerne og klubbene. Vi jobber aktivt ut mot klubber og ledere for å bevisstgjøre hvor farlige slike hodeskader kan være, sier Olsen videre.

Follestad avviser Shampo-påstand:

Kjemper om tabelltopp

I et intervju nylig fortalte landslagskaptein Ole Kristian Tollefsen at det eneste han ønsker er å bli personen han var før hjernerystelsen han fikk etter en skade på trening.

For Cocozza og Svendsen kommer utestengelsen på kjedelig tidspunkt. Frisk Asker og Sparta har begge 40 poeng, to poeng bak serieleder Lillehammer og ett poeng bak Storhamar.

Fikk du med deg? Zucca i slåsskamp mot svenske

– Jeg er motivert og skal bruke dette for alt det er verdt. Jeg skal trene hardere enn noen gang og komme tilbake bedre enn før denne episoden. Jeg føler det er urettferdig, men skal ikke grave meg ned og furte, sier Cocozza.

Les også: Mener Patrick Thoresen burde vært utestengt etter denne hodetaklingen

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder