HELTEN: Patrick Thoresen sikret en syvende semifinale med seiersmålet for SKA St. Petersburg i kamp seks mot CSKA fra Moskva. Tirsdag kan han på ny nå en sluttspillfinale i KHL.
HELTEN: Patrick Thoresen sikret en syvende semifinale med seiersmålet for SKA St. Petersburg i kamp seks mot CSKA fra Moskva. Tirsdag kan han på ny nå en sluttspillfinale i KHL. Foto:Olga Kochetkova,

Thoresen: – Snuoperasjonen er ikke ferdig ennå

Norges KHL-stjerne etter å ha gått fra 0-3 til 3-3 i semifinalekamper

ISHOCKEY

Da Patrick Thoresen (31) scoret seiersmålet i søndagens sjette semifinale, hadde nordmannens SKA St. Petersburg klart bragden å snu 0–3 til 3–3 i kamper.

Publisert: Oppdatert: 06.04.15 14:24

– Snuoperasjonen er ikke ferdig ennå, får vi håpe, sier hamarsingen når VG snakker med ham dagen etter at han scoret 2-1-målet og ble den store helten i Peter den stores by.

Nå er det klart for kamp nummer syv i Moskva tirsdag. Takket være nordmannens nydelige overtidsmål 1. påskedag – etter kunstpasningen fra Ilya Kablukov.

– Jeg vet ikke om den var ment til meg. Men uansett var det en stor prestasjon av ham, sier Thoresen om backhand-pucken fra lagkameraten.

31-åringen sier han aldri har vært med på å snu 0–3 i kamper. I den syvende og siste semifinalen kan bragden fullbyrdes. Samtidig kan det være noe av det siste Patrick Thoresen gjør i russisk hockey. Men han vil ikke snakke om hva han gjør neste sesong ennå.

– Best på bortebane

Men han snakker gjerne om tirsdagens avgjørende semifinale mellom de to armé-lagene.

– Hvis vi våger å spille vår hockey og tar hånd om det defensive, så er jeg overbevist om vi kan skape nok offensivt. Men så gjelder det å være effektive. I går burde vi hatt flere mål, men vant heldigvis til slutt likevel. Egentlig har vi vært best på bortebane i sluttspillet, så langt. Så jeg tror ikke det er negativt for oss at vi spiller i Moskva, sier Patrick Thoresen.

– Vi har momentumet, men CSKA har hjemmebanefordelen.

– Hvordan har dere klart å snu 0–3 til 3-3?

– Det var bare marginer som gikk i CSKAs favør i de tre første kampene. Vi var godt med, men tapte likevel alle. Vi kunne like gjerne ha vunnet én eller to av dem. Vi bestemte oss for bare å fortsette, og så begynte det å vippe i vår favør. Vi har ikke sett for langt fram, bare tatt dag for dag og jobbet systematisk. Nå er vi der, i kamp nummer syv. Det var det vi ønsket på forhånd. Vi visste at det kom til å bli en tøff semifinaleserie, sier Patrick Thoresen.

CSKA-løper Aleksander Radulov, en av KHL-historiens aller beste spillere, har dominert i semifinalen til nå, men i søndagens match kom ikke russeren på poenglisten.

– Foran gårsdagens kamp hadde han sanket poeng i samtlige kamper mot SKA. Han er ikke stoppet ennå. Men han har ikke klart å dominere som han gjorde i de tre første kampene. Men vi må være ydmyke. Radulov kan dukke opp og gjøre fantastiske ting igjen, sier Thoresen om mannen som har vant sin eneste KHL-tittel sammen med – i Salavat Julajev i 2011.

Med på den triumfen var også dagens SKA-trener Vjatsjeslav Bykov.

– Han var veldig glad etter seieren, sier Thoresen om den legendariske hockeyspilleren som siden ble en vellykket trener.

Finalemotstander for SKA eller CSKA Moskva er allerede klar: Bars fra Kazan i Tatarstan vant 4–1 over Sibir i den andre semien.

PS! En av St. Petersburg aller mest kjente fotballspillere, Aleksander Kerzjakov, spådde på 0–3 at SKA ville snu det hele til 4–3.

Her kan du lese mer om