UTE: Zuccarello har ikke klart å få til spillet sitt like bra i sluttspillet som han gjorde i grunnserien. Nå er hans New York Rangers ute.
UTE: Zuccarello har ikke klart å få til spillet sitt like bra i sluttspillet som han gjorde i grunnserien. Nå er hans New York Rangers ute. Foto: Bruce Bennett Afp

Lundqvist etter at Rangers ble ydmyket og utslått: – Det føltes pinlig

... Men sluttspill-exit betyr at nå kan Zucca bli VM-klar for Norge

ISHOCKEY

(Pittsburgh Penguins - New York Rangers 6-3) To ganger tok Rangers ledelsen. To ganger mistet de den. Og da Penguins tok føringen, klarte Zucca & Co. aldri å svare.

Publisert: Oppdatert: 24.04.16 09:10

– Vi møtte et lag som var smartere, bedre og som hadde en bedre målvakt. I den andre perioden føltes det pinlig å slippe inn så mye mål. Men det var også en følelse av hjelpesløshet, sier Rangers-målvakt Henrik Lundqvist ifølge Expressen.

Det betyr at NHL-sluttspillet er over for Mats Zuccarello og New York Rangers' del for denne gang. Laget hadde kniven på strupen etter å ha blitt ydmyket på egen is natt til fredag, og premisset foran de siste tre kampene var enkelt: For å ta seg videre i NHL-sluttspillet, måtte Rangers vinne de tre neste kampene mot Pittsburgh Penguins.

Første prøvelse var satt til i dag, lørdag, og selv om Rangers åpnet best, var det Penguins som til slutt kunne juble for seier - og avansement.

– Vi spilte ikke godt nok. De var mye bedre gjennom hele sluttspillet, de sørget for at vi måtte betale for våre feil - og vi gjorde altfor mange. Det er ikke lett å forstå akkurat nå. Vi spilte ikke slik vi er gode for å gjøre, sier Rangers-kaptein Ryan McDonagh til klubbens hjemmesider.

FÅTT MED DEG? Martinsen-taklinger er blitt et eget slagord

Det tok ikke mer enn ett minutt og to sekunder før Rick Nash styrte inn ledelsen for gjestene, og da Penguins utlignet til 1-1, tok det ikke mer enn nye 45 sekunder før Rangers igjen var foran med 2-1.

Men det var stort sett det som var av høydepunkter for New York-klubben.

LES OGSÅ: Zuccarello med karrierebeste i NHL

Litt over minuttet senere var ledelsen utlignet, og i den andre perioden dro Penguins ifra. Bryan Rust ganger to, Matt Cullen og Conor Sheary sørget for at stillingen var 6-2 før den avgjørende perioden.

Spesielt bittert var det for Rangers at Nash skjøt i stolpen på stillingen 4-2, før Penguins, anført av superstjernen Sidney Corsby, kontret inn 5-2 sekunder senere.

Det ble for mye for «Zucca» & Co, og det var ikke mye trøst i å hente at Chris Kreider reduserte til 3-6 i overtall i den tredje perioden. Rangers er ute av denne sesongens NHL-sluttspill.

– Æres den som æres bør. Pittsburgh spilte godt for å komme hit, og de fortatte å spille godt gjennom hele sluttspillet. De er på topp akkurat nå, de har fire rekker som spiller bra, og de er et virkelig godt lag, sier Rangers-trener Alain Vigneault.

Men aldri så galt at det ikke er godt for noe. Siden NHL-sesongen er over for Zuccarello, er det nå en mulighet for at han kan spille for Norge under VM i Russland i mai. Den avgjørelsen vil antakelig komme om rimelig kort tid.

LES OGSÅ: Hodeskaden har fått «Zucca» til å snakke mindre

Her kan du lese mer om