VENSTRE BEN IGJEN: Norges lagkaptein, Ole-Kristian Tollefsen, har tidligere slitt med en bruddskade i venstre legg. Fredag kveld pådro han seg en ny smell i samme ben. Her blir han hjulpet at isen av Norges lege Ole Fosse og spillerne Thomas Valkvæ Olsen og backpartner Johannes Johannesen (t.v).
VENSTRE BEN IGJEN: Norges lagkaptein, Ole-Kristian Tollefsen, har tidligere slitt med en bruddskade i venstre legg. Fredag kveld pådro han seg en ny smell i samme ben. Her blir han hjulpet at isen av Norges lege Ole Fosse og spillerne Thomas Valkvæ Olsen og backpartner Johannes Johannesen (t.v). Foto: Bjorn S. Delebekk VG

Hockey-Tollefsen skadet en uke før VM

Landslagslegen: – Ikke samme skade som den forrige - blir klar til VM

ISHOCKEY

LØRENSKOG (VG) (Norge-Frankrike 5-1) Andreas Martinsen (25) viste seg frem umiddelbart på hjemmebane etter suksessen i NHL. Men hockeygutta gikk på en smell da Ole-Kristian Tollefsen (32) pådro seg en skade i venstre kne.

Publisert: Oppdatert: 29.04.16 22:09

Norges lagkaptein ble taklet i rundvantet til venstre for keeper Lars Haugen fem minutter etter at Ken André Olimb, etter pasning fra Andreas Martinsen, hadde sørget for 2-0 til Norge.

Tollefsen ble liggende lenge på isen og måtte ha hjelp av lege Ole Fosse for å komme seg av banen og inn i garderoben. Han maktet åpenbart ikke å stå på venstre ben og kom ikke tilbake i kampen. Han har tidligere denne sesongen slitt med et brudd i leggen, også det i venstre ben.

– Det er ikke den samme skaden. Han fikk en vridning i venstre kne. Jeg tror han blir klar til VM, sier lege Ole Fosse i garderoben etter kampen.

Ole-Kristian Tollefsen ville ikke uttale seg om skaden. Han var bandsjert rundt begge knærne. Han fikk en smell i høyre kne i Norges siste treningskamper mot Danmark.

– Det er ikke noe gøy å se ham lide. Han får mye juling. Men det ordner seg vel, som alt annet. Han er som regel raskt tilbake på isen. Jeg er ikke bekymret for ham, sier Lars Haugen om klubb og landslagskameraten.

BAKGRUNN: Slo opp leggskaden i januar

Back-krise

Landslagssjef Roy Johansen var borte og kjeftet på en av dommerne foran siste periodepause. Men ikke på grunn av hendelsen med Tollefsen. Han var forbannet på en åpenlys albuetakling mot backen Henrik Ødegaard.

– Ja, noe av det viktigste i disse kampene er unngå skader. Han duellerer hele tiden og er utsatt for den typen vridninger (i kneet), svarer Johansen på VGs spørsmål om han fikk hjertet i halsen da Tollefsen gikk ned for telling.

– Vi tåler ikke at en sånn back «går ut». Vi trenger den typen. Vi får avvente og så. Jeg vet at han spiller, hvis det er mulig, tilføyer han med tanke på VM-starten om en uke.

Det er høyst usikkert om Finland-proff Alexander Bonsaksen blir klar til VM (hofteskade). Sveits-proff Daniel Sørvik, som var god i VM i fjor, er uaktuell på grunn av en hjernerystelse.

Norge er i VMs gruppe A - med åtte nasjoner - som skal avvikle sitt innledende gruppespill i Moskva, mens Frankrike er i gruppe B som skal spille i St. Petersburg i VM 6. til 22. mai.

Viste seg frem med en gang

Historisk sett har kampene og resultatene mellom Frankrike og Norge vært jevne, omtrent som antall spillere i NHL: 2-2. Norge hadde med én - Frankrike null - i den første av to treningskamper før avreise til Russland tirsdag.

Mats Zuccarello fra New York Rangers slutter seg til hockeygutta da.

Leste du denne? Vil ikke bli skjermet i VM

Andreas Martinsen (25) viste seg frem med en gang. Etter målgivende pasninger fra brødrene Mathis og Ken André Olimb pirket Colorado Avalanche-løperen inn 1-0 etter drøyt 11 minutter. Pucken smatt via Martinsens kølleblad inn ved Frankrike-keeper Cristobal Huets venstre stolpe.

BAKGRUNN: Martinsen slo Holøs

Seks minutter senere viste Martinsen seg fra en annen side. Pucken sneiet tverrliggerens overside etter skudd fra Mattias Nørstebø, Mathis Olimb initierte gruff og lot Martinsen på 100 kilo pluss ta seg av «resten» - også kalt roughing: Frankrikes Benjamin Dieude Fauvel ble offer for en ørevridning fra Martinsens venstre hånd.

Stavangers back-komet Johannes Johannesen (19) var nær ved å gjøre 2-0 da han skjøt i stolpen rett før 1. periodes slutt.

Ken André Olimb traff også den, etter en keeperretur som følge av et skudd fra en pigg Andreas Martinsen. Pucken føk inn over mållinjen bak Huet, og to minutter senere gjorde Martin Røymark 3-0 etter pasning fra Thomas Valkvæ Olsen.

– Helt outstanding

Det var fint.

Men det som skjedde ett minutt tidligere la en kraftig demper på det hele.

Ole-Kristian Tollefsens skade.

– Det var ikke humor i det hele tatt - LES SAKEN HER

Frankrike reduserte til 1-3 i tredje periode, men Thomas Valkvæ Olsen økte ledelsen til tre mål igjen da han gjorde 4-1 etter pasning fra Kristian Forsberg.

– Vi har ikke vært i nærheten av å være pigge på fire uker. Men jeg synes vi for det meste gjør vår jobb der ute. I deres sone er vi helt outstanding. Det var moro å se på, nesten litt kjedelig til tider, sier Lars Haugen.

Fem minutter før slutt scoret Lørenskogs Robin Dahlstrøm kampens siste mål, etter pasning fra NM-finalemotstander Mathias Trettenes.

Her kan du lese mer om