BLE UNDERSØKT: I smerter ble Rangers-keeper Henrik Lundqvist liggende på isen etter å ha fått en puck i halsen i kampen mot Carolina Hurricanes 31. januar. Foto:Mary Altaffer,AP

Superkeeperen fikk puck i halsen – tilbake for Rangers i natt

Mats Zuccarello kan bli klar for NHL-sluttspillet

En stygg skade har holdt New York Rangers-keeper Henrik Lundqvist (33) utenfor isen i nesten to måneder. I natt er han reserve mot Ottawa Senators.

Øyvind Knoph Askeland
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Ja, jeg sitter på benken. Jeg synes det er deilig bare å få være tilbake i garderoben og få kampfølelsen tilbake, sier Lundqvist ifølge Rangers-nettstedet Blueshirtsunited.

Det har gått 54 dager siden svensken vred seg i smerte da en puck traff ham i halsen i kampen mot Carolina Hurricanes. Ishockeykeepere er beskyttet i underkant av masken mot pucker, men kølla til en uheldig lagkamerat løftet denne beskyttelsen bort akkurat idet et skudd traff Lundqvist.

Keeperen fikk problemer med å puste og følte seg uvel i etterkant. Det viste seg også at Lundqvist hadde skadet en blodåre.

– Om jeg hadde spilt videre, ville det vært en risiko for at jeg kunne fått slag, sier keeperen.

Likevel spilte 33-åringen lagets kamp mot Florida Panthers, hvor Mats Zuccarello scoret, tre dager senere. Etter det oppgjøret har Lundqvist fått hvile og reserven Cam Talbot har voktet buret.

Solid reserve

Og det har han gjort bra. Faktisk så bra at flere NHL-eksperter har stilt spørsmål om Lundqvist, som definitivt er en av ligaens største keeperstjerner, ville gå rett tilbake i mål.

INGEN JYPLING: Selv om Cam Talbot må se Henrik Lundqvist stå de fleste kampene for New York Rangers, har reservekeeperen bevist at også han holder topp NHL-nivå. Her er Talbot i Madison Square Garden under kampen mot Chicago Blackhawks 18. mars. Foto:Bruce Bennett,Getty Images

– Det er ingen tvil om at Cam har gjort det ekstremt bra. Men det er heller ingen tvil om at Henrik er vår nummer én, fastslår Rangers-trener Alain Vigneault.

Rangers har vunnet 17 av 24 kamper siden Lundqvist ble satt på sidelinjen. Og til tross for å ha sluppet inn fire mål i tapet mot Los Angeles Kings natt til onsdag, har Cam Talbot har vært blant ligaens beste keepere de siste månedene.

Storspillet har bidratt til at New York Rangers i øyeblikket er et av topplagene i NHL. Med ti kamper igjen av grunnspillet, virker det å være liten grunn til å tvile på at laget også vil markere seg i sluttspillet, som i fjor endte med finaletap for Zuccarellos Rangers.

Kan bli sluttspill-klare

Natt til fredag drar nordmannen over grensen til Canada for møtet med Ottawa Senators. I likhet med Los Angeles Kings kjemper Ottawa en desperat kamp for å sikre seg en sluttspill-plass. Og siden begynnelsen av mars har kanadierne vunnet 10 av sine 12 kamper.

Men skulle Rangers vinne, samtidig som Anaheim Ducks slår Boston Bruins, blir laget blant de første som er klare for Stanley Cup-sluttspillet. Også ett poeng mot Ottawa kan holde for Rangers, men da må Ducks vinne mot Bruins etter tre perioder.

PS: Samme dag som Henrik Lundqvist skulle gjøre sin første trening etter skaden, fredag 20. mars, ble han far for andre gang. Kona Therese fødte da en jente.

PS II: Nattens kamp mot Ottawa Senators begynner klokken 00.35 norsk tid og sendes direkte på Viaplay.no.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder