Lillehammer ydmyket av rivalene for andre gang på to dager

(Lillehammer - Storhamar 1–4) Først tapte de med tre mål på bortebane. Så inviterte de Hamar-gjengen over Mjøsbrua... og tapte så det sang igjen.

Det spørs nok om nyttårsfeiringen på Lillehammer blir noe roligere enn hos naboene på Hedmarken i år.

LIK hadde nemlig alle tiders mulighet til å knappe innpå forspranget til erkerivalene fra sør med to derby-kamper på rad – men den muligheten var det i stedet Storhamar som grep.

Patrick Thoresen herjet i motsatte oppgjøret på lørdag, der Storhamar vant 5–2, og mandag var det omtrent over før kampen hadde startet.

Mats Larsen Mostue, Rasmus Ahlholm og Matt Prapavessis sørget for at det sto 3–0 til bortelaget allerede etter én periode.

SMIL: Anthony Cameranesi (t.h.), her under en kamp mot Stavanger tidligere i år, hadde grunn til å smile etter to målgivende pasninger mot Lillehammer mandag. Foto: Fredrik Hagen

Thoresen slukket håpet

Midtperioden ble målløs, men fem minutter før slutten av den tredje tente Nick Dineen håpet for de fremmøtte i Kristins Hall da han pirket pucken forbi Luka Gracnar.

Men det ble bare med håpet. Lillehammer tok ut målvakten på jakt etter en ny redusering, og da kunne Patrick Thoresen enkelt spasere inn 4–1-scoringen like før slutt.

Det var femte gang Lillehammer og Storhamar møttes denne sesongen. Lillehammer har bare vunnet én av dem (3–2, 16. nov).

PUNKTERTE KAMPEN: Patrick Thoresen. Foto: Bjørn S. Delebekk

Sjanseløse Vålerenga nærmer seg skrekkrekke

Serieleder Stavanger Oilers gjorde derimot jobben, så avstanden opp til topps er like stor for Storhamar. Oilers havnet dog under tidlig mot Manglerud Star, men snudde til 4–1.

Og det var ikke bare Lillehammer som ble ydmyket av sine rivaler i dag. I Østfold ble det nemlig hektisk for både dommerne og Sparta-målvakt Jens Kristian Lillegrend. Det ble delt ut 86 utvisningsminutter, og det ble scoret helt voldsomt mye mål. Det sto 2–2 noen minutter ut i midtperioden, men så tok det fullstendig av og Stjernen vant til slutt hele 9–3 (!).

I hovedstaden fortsetter det å se mørkt ut for et skadeskutt Vålerenga. For tredje kamp på rad klarte de ikke finne nettmaskene, og tapte 0–4 mot Frisk/Asker. Det betyr seks strake tap for VIF. Det har de ikke gjort siden de tapte åtte kamper på rad i 2017 (to sluttspillkamper, og de seks første seriekampene).

– Det er jevnt i fem mot fem, men vi slapp inn fire mål i undertall. De fire målene ble helt avgjørende. I dag hadde vi mye sjanser, men vi mangler de målskytterne. Vi er slitne og lite folk. Vi får håpe vi får spillere tilbake etter hvert, sier Roy Johansen etter smellen til TV 2.

FORTVILET: Roy Johansen har knapt vært med på en verre tapsrekke. Foto: Bjørn S. Delebekk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder