IKKE SKUFFET: Mats Zuccarello forteller at han ikke hadde forventet å bli tatt ut til stjernelaget i NHL.
IKKE SKUFFET: Mats Zuccarello forteller at han ikke hadde forventet å bli tatt ut til stjernelaget i NHL. Foto: Pontus Höök , NTB scanpix

Poengkongen «Zucca» var forberedt på vraking

ISHOCKEY

NEW YORK (VG) «Alle» var sikre på at Mats Zuccarello (28) skulle spille årets All Star-kamp. Unntatt han selv.

Publisert:

Mats Zuccarello og Rangers begynte sesongen på topp. Deretter har sesongen vært som en berg og dalbane for New York-laget.

Zuccarello er New York Rangers' toppscorer og beste målpoengjeger. Etter 41 kamper og halvspilt sesong i grunnserien har han scoret 16 mål og lagt 15 målgivende pasninger, selv om han den siste tiden ikke har spilt så bra som under innledningen av sesongen.

NHL-eksperter har lenge spekulert i om Zuccarello ville være en av seks løperspillere fra avdelingen «Metropolitan» som ble tatt ut til den prestisjefulle All Star-kampen. Allerede i november ble han «forhåndsutatt», men det holdt ikke helt inn for nordmannen.
Tidligere denne uken kom beskjeden om at «Zucca» ikke får plass på stjernelaget.

– Så klart, det hadde vært stort om jeg hadde kommet med, sier Zuccarello til VG og legger til:
– Jeg har ikke sett meg selv som en All Star, og hadde ingen planer om å være med der uansett. Det er ikke i tankene mine. Jeg har ikke spilt bra nok til å være med der uansett, så det å bli tatt ut var ikke noe jeg forventet.
Zucca om Idrettsgalla-prisen: – Noe jeg kan skryte av da jeg blir 40-50 år

VG møter Zuccarello etter toppoppgjøret mot Washington Capitals. Etter en heftig snuoperasjon av Rangers fikk Capitals inn et mål bare 5,7 sekunder før ordinær tid løp ut. Kampen endte til slutt med tap 3-4 etter overtid.

Zuccarello innrømmer at det hadde vært stort å komme med på laget. Denne gangen spilles All Star-kampene i Nashville 30. og 31. januar. Rangers lagkaptein, Ryan McDonagh, er den eneste fra New York-laget som er tatt ut til stjernelaget.

– Det er ikke et mål eller noe jeg forventer å være med på. Jeg er ikke skuffet eller noe, det betyr ikke så mye, forteller han.
For nesten fire år siden ble Zuccarello tatt ut til All Star laget i farmerligaen til NHL, AHL-divisjonen. Så langt er Espen «Shampo» Knutsen den eneste nordmannen som har en slik kamp bak seg i NHL. Vålerenga-treneren ble tatt ut til laget i 2002 da han spilte for Columbus Blue Jackets.

Her kan du lese mer om