Zuccarello-hat trick i ny Rangers-seier: – Kan ikke misse hver gang

13 år siden sist en nordmann scoret tre mål i en NHL-kamp

ISHOCKEY

Rangers-Nash: – Han er en av de smarteste jeg har spilt med

(New York Rangers - Toronto Maple Leafs 3-1) Mats Zuccarello (28) ble den andre nordmannen i NHL-historien med tre scoringer i en og samme kamp natt til lørdag.

Publisert: Oppdatert: 03.11.15 15:11

Etter fire dagers kamppause ble det nok en triumf for New York Rangers i Madison Square Garden. Zuccarello ble kveldens mann med tre scoringer, og han ble også kåret til kampens beste spiller av NHLs nettsted.

– Det er alltid kult å score mål. Det skjer ikke hver dag at man scorer tre. I alle fall ikke for meg. Jeg er bare den heldige fyren som får score målene. Jeg kan ikke misse hver gang, sier Zuccarello til nhl.com.

– Når Mats regisserer angrep, er vi vanskelige å stoppe, sier lagkompis Derick Brassard.

Zuccarello er toppscorer i Rangers med sju mål på elleve kamper, og han leder også den interne poengligaen i klubben med ni poeng. 28-åringen ble i natt den andre nordmannen til å score tre mål i en og samme kamp i NHL. Espen «Shampo» Knutsen var den forrige med hat trick for Columbus Blue Jackets mot San Jose i januar 2002.

Les også: Zuccarello: – Glad for å være tilbake

Suksessrekke

Mot Maple Leafs kom samtlige av nordmannens mål på pasning fra Derick Brassard. I tillegg var Rick Nash tredje sist på hver scoring, et tegn på at lagets førsterekke fungerte optimalt.

1-0-målet snaut halvveis i første periode kom etter lekkert pasningsspill mellom nettopp den nevnte trioen.

– Vi har spilt sammen en periode en stund nå, og spesielt jeg og Brassard finner hverandre bra. Det kommer ikke til å funkere like bra hver dag, men det er veldig moro når det skjer, sier Zuccarello.

– Han finner åpningene. Spilleforståelsen hans er undervurdert. Han forstår spillet og finner deg over hele isen. Han er en av de smarteste jeg har spilt med, sier rekkekamerat Rick Nash.

Trener Alain Vigneault mener trioen var Rangers' beste i det han omtalte som sesongens beste prestasjon så langt.

Traff på tre av fire

Etter en målløs midtperiode, økte Zuccarello ledelsen til 2-0 tidlig i den tredje. Han kom alene med keeper og omsatte enkelt Brassards pasning i scoring.

Toronto reduserte ved Joffrey Lupul knapt to minutter før slutt og tok ut keeperen i jakten på redusering. Det visste Zuccarello å utnytte, og 49 sekunder før sluttsignalet gikk, satte nordmannen inn 3-1-målet i åpent bur.

Tre mål på fire skudd ga fantastisk uttelling for Zuccarello fredag. Han fikk totalt 18.12 minutter på isen, mest av Rangers' løpere.

Neste kamp for New York-laget spilles hjemme mot Washington Capitals tirsdag.

Les også: Zuccarello etter generalprøven: – Jeg var dritdårlig

Her kan du lese mer om