TAPTE FIRE STRAKE: Årets sesong ble aldri så bra som Vålerenga hadde håpet. I sluttspill-semifinalen mot Stavanger, ble det 0-4 i best av syv-serien. Her er Espen Knutsen (midten) og assistenttrener Sven A. Olsen i Vålerenga-boksen. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

«Shampo» gir seg som VIF-trener

Kommende sesong blir 43-åringens siste som trener for «Iskrigerne»

Etter sin tiende sesong som hovedtrener i Vålerenga, blir Espen «Shampo» Knutsen (43) sportssjef i 2016.

Øyvind Knoph Askeland
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Siden 2005 har den tidligere hockeyspilleren vært med på å vinne fire seriemesterskap og tre kongepokaler i sluttspillet med Vålerenga.

– Jeg vil få ansvar for å hente inn spillere, skrive kontrakter og ansette trener. Det blir en annerledes, men spennende jobb det også, sier Espen Knutsen til VG.

Les også: Syv hjernerystelser: Nekter å legge opp

– Hvordan blir det å forlate boksen?

– Jeg synes fortsatt det er veldig gøy å stå der, men alt har sin tid. Nå har jeg vært trener i ti år. Det er vel kanskje på tide å gjøre noe nytt.

Les også: «Shampo» er mer på TV enn langrennsstjernene

Vil holde seg travel

Siden han la opp som ishockeyspiller i 2005, har Knutsen holdt seg opptatt i Vålerenga.

Da han skrev under en femårskontrakt og ble assistenttrener i hockeyklubben i september 2005, skjedde det etter å ha vurdert et tilbud fra Vålerenga Fotball, blant andre. Knutsen var også ønsket som ishockeytrener på toppidrettslinjen til Wang, men lot ikke sjansen i Vålerenga gå fra seg.

Fra 2005: «Alle» vil ha «Shampo»

Ti år senere ser han frem til å få nye oppgaver som sportssjef.

– På en måte vil jeg få mer frihet fordi jeg slipper å være på is hver eneste dag, men samtidig må jeg gjøre mye annet. Jeg regner ikke med å få mye mer fritid.

Artikkelen fortsetter under bildet.

VELKJENT POSITUR: Gjennom TV-serien «Iskrigerne» har seerne fått treffe Espen Knutsen blant annet på kontoret i Jordal Amfi. Her sitter treneren, noe oppgitt, etter et braktap for Stavanger Oilers i november i fjor. Foto:Frode Hansen,VG

– Må bli mer profesjonelle

I løpet av 2018 eller 2019 skal Nye Jordal Amfi være innflytningsklar. Vålerengas nye arena skal ha plass til 6.000 tilskuere og vil gi klubben en ny start. Det vil Knutsen og direktør Jan Tore Kjær markere med en omorganisering av klubben.

Les også: Må roe ned Oilers-Thoresen før Jordal-kamper

– Vi trenger å gjøre noe med administrasjonen vår. Skal vi inn i en ny arena, må vi vokse og bli mer profesjonelle, sier Knutsen.

– For oss er det en drømmesituasjon at Espen skal styre sporten. Det gir oss andre mer tid til å gjøre andre ting, som å sørge for inntekter til klubben og drive den fremover. Det er kjempepositivt, sier Kjær til VG.

Skal ansette flere

Vålerenga har ennå ikke startet på jobben med å finne en erstatter til Espen Knutsen, men vil bruke det kommende året på å finne den rette treneren.

I dag har Vålerenga tre fast ansatte i administrasjonen: En klubbdirektør i Kjær, en daglig leder og en salgs- og markedssjef. Når Vålerengas hjemmebane skal oppgraderes, vil også arbeidsoppgavene i klubben bli fordelt på flere.

– Det er for klubbens del jeg gjør dette. Vi har tre ansatte. Det er altfor lite når vi skal inn i ny arena, sier Knutsen.

Vålerenga endte på sjetteplass i årets Get-liga og tapte for Stavanger Oilers i semifinalen i NM-sluttspillet. Dermed blir det ikke spill i Champions Hockey League denne høsten for Vålerenga, hvor Stavanger og Storhamar vil representere Norge.

UNDER JORDAL: Slik så det ut da klubbdirektør Jan Tore Kjær (til venstre) tok med seg Arbeiderparti-politiker Jan Bøhler under Jordal Amfi i høst. Arenaen fra 1952 er fortsatt i bruk, men Vålerenga skal snart få et nytt hjem. Foto:Torstein Bøe,NTB Scanpix

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder