KJEDELIG SITUASJON: Men Ole-Kristian Tollefsen tror han er tilbake på isen på lørdag. foto: Espen Rasmussen, VG
KJEDELIG SITUASJON: Men Ole-Kristian Tollefsen tror han er tilbake på isen på lørdag. foto: Espen Rasmussen, VG

- Stjernene frykter Tollefsen

... men NHL-proffen liker ikke «slåssimaget»

ISHOCKEY

Assistenttreneren har gitt Ole-Kristian Tollefsen (23) tilnavnet «The Norwegian Nightmare». Hovedtreneren mener stjernene i NHL er redd for den knallharde nordmannen.

Publisert: Oppdatert: 03.10.07 15:33

Selv er ikke Blue Jackets-spilleren like fornøyd med imaget som slåsskjempe.

- Jeg synes ikke noe særlig om imaget jeg har fått i Norge. Det er ikke bra når ungene på hockeyskolen kjenner meg igjen som «han som slåss». Det er synd, sier Tollefsen til VG Nett to dager før seriestarten i NHL.

Men:

- Her i USA blir jeg ikke oppfattet sånn. Her er jeg bare kjent for å være tøff i spillestilen. Og jeg kommer ikke til å forandre meg selv om jeg fremstilles feil i norsk media. Jeg håper ikke folk tror at jeg er her fordi jeg kan slåss, men fordi jeg er en god hockeyspiller, sier han.

Får skryt av trenerne


Men om han liker det eller ikke: Etter én sesong i NHL har Tollefsen rukket å få et rykte helt utenom det vanlige.

I et intervju med avisen Columbus Dispatch trekker trener Ken Hitchcock frem en kamp mot Dallas Stars mot slutten av fjorårssesongen. Ifølge Hitchcock gikk en av Dallas-stjernene av isen hver eneste gang Tollefsen kom på.

- Alle i NHL er oppmerksomme på ham. Han er en fryktløs og fysisk spiller, sier Blue Jackets-sjefen.

Dispatch trekker også frem en internasjonal undersøkelse som kåret Norge til verdens fredeligste land.

- Ole-Kristian Tollefsen var ikke en av faktorene i undersøkelse, poengterer avisen.

Har alltid spilt fysisk

I fjor endte 23-åringen fra Nes i slåsskamp på isen ni ganger. Det fikk mye oppmerksomhet i norsk presse. Tollefsen har imidlertid alltid spilt fysisk.

- Allerede da jeg var 16 år og spilte i eliteserien for Lillehammer, var jeg spilleren alle hatet. Jeg var oppe i trynet på motspillerne hele tiden, og det likte ikke de eldre gutta, sier han til VG Nett.

Ifølge Dispatch fikk mamma Grethe mange olme blikk fra andre hockeymødre i Oslo da Tollefsen var yngre. Grunn: Den knallharde spillestilen til poden uten på isen.

- Han begynte å slåss veldig tidlig. Han var stor og sterk, og hadde god kontroll over kroppen sin, skriver hun i en epost til avisen.

Og sånn har det altså fortsatt.

- Ole skaper mye kaos med alle taklingene midt ute på isen. Han er ikke ufin, men fysisk og intens, forklarer assistenttrener Gary Agnew.

PS! Ole-Kristian Tollefsen og Columbus Blue Jackets sesongåpner mot Anaheim Ducks førstkommende fredag.

Her kan du lese mer om