Zuccarello med to assist i natt:  – Har ikke spilt like bra som poengene viser

Publisert: Oppdatert: 20.11.17 08:50

Del saken på:

Lenken er kopiert
ISHOCKEY

NEW YORK (VG) (New York Rangers–Ottawa Senators 3-0) Mats Zuccarello (29) sto for to assist da Rangers tok sin syvende strake hjemmeseier. Etterpå var han mellomfornøyd med seg selv og laget.

– Det har gått opp og ned, og vi som lag har ikke spilt opp mot vårt beste. Jeg har heller ikke spilt mitt beste. Jeg føler at jeg har noen gir igjen, sier en selvkritisk Zuccarello til VG.

Men han kunne i alle fall glede seg over en ny seier, og at han noterte seg for to nye assist. Nå står han med 13 assist og tre scoringer så langt i en sesong der hverken han eller Rangers har fått det til å løsne spillemessig.

Leste du denne? Norges kaptein om den alvorlige skaden: Vil leve et normalt liv igjen

– Så lenge vi vinner kamper, så er det jo bare å fortsette. At vi får poeng er én ting, men hvordan vi spiller er en annen. Det er ikke så dårlig poengmessig, men jeg føler ikke at jeg har spilt like bra som poengene viser, understreker 29-åringen.

– Hva føler du at mangler før det løsner skikkelig?

– Jeg må skape mer, og pasningene sitter ikke helt. Jeg må gjøre mer på egen hånd også. Jeg vet ikke hvorfor det ikke har gått bedre. Vi har spilt over 20 matcher nå, så det er på tide å få det i gang.

– Det handler vel mye om samhandlingen i laget dere må få på plass?

– Ja, det er nye rekker og mye utskiftninger. Men vi kan ikke klage når vi vinner, sier den norske stjernen og koster på seg et glis.

Han spilte i tredjerekken i natt, sammen med J.T. Miller og Michael Grabner. Men Zuccarello ser ikke på det som en degradering – mer at det handler om at trener Alain Vigneault skal finne fire rekker som fungerer.

– Hvordan vurderer du det laget og den stallen dere har her nå med tanke på sluttspill?

– Akkurat nå så er vi litt på «bobla», vi har ikke kommet inn i rytmen selv om det har vært bedre i de 10–11 siste kampene. Det er positivt at vi tar poeng her hjemme i alle fall.

– Spiller vi som i dag der alle ofrer seg og tekker skudd og sørger for at det andre laget får få sjanser, så er vi et sluttspill-lag. Men vi gjør det ikke ofte nok for øyeblikket, sier Zuccarello på spørsmål fra Nettavisen.

Holdt endelig nullen igjen

Foran noe glisne tribuner i Madison Square Garden ble det to nye poeng for Rangers, som nå har 22 poeng på 21 kamper så langt. Rangers hadde en elendig start på sesongen, men fikk rettet opp mye med seks strake seirer før det ble to nederlag på borteis tidligere denne uken.

Kevin Hayes satte pucken i nettet 4.46 ut i andre periode. Rangers' stjernekeeper, Henrik Lundqvist, hadde gjort et par viktige redninger mot slutten av andre periode og i starten av den tredje.

Lundqvist holdt nullen for andre gang denne sesongen, og det synes tydeligvis Zuccarello at var på tide.

– Jeg tror det er deilig for ham å gi oss en «shutout», svarer Zuccarello fornøyd når han blir spurt av de norske journalistene om det er deilig for ham og lagkameratene å kunne gi keeperen en «shutout» etter at han har slitt litt denne sesongen.

Målgivende på 2–0 og 3–0

Da Michael Grabner ordnet 2–0 4.52 ut i tredje periode gikk det mot en grei seier for hjemmelaget. Zuccarello noterte seg for assist på den scoringen. Nordmannen sendte pucken til Marc Staal, hvis skudd ble styrt i mål av Grabner.

Brendan Smith fikk deretter fem minutters utvisning for en stygg interference som sendte Ottawas Mark Borowiecki med hodet først i vantet. Etter at han ble liggende lenge på isen, så det heldigvis ut til at det gikk bra med Ottawa-spilleren.

Rangers sto imot til tross for fem minutter i undertall, og svenske Mika Zibanjad spikret seieren med 3–0 2.29 før full tid. Han fikk pucken fra Zuccarello, og satte den i tomt bur fra egen blålinje etter at Ottawa hadde tatt ut keeperen.

Les også: Zucca i slåsskamp mot svenske:–Ville bokstavelig talt slåss mot en bjørn

Denne artikkelen handler om