KUNNE JUBLE: Thomas Olsen (t.v) scoret det siste målet i kampen. Da var det gjort. Vålerenga er seriemester i 2018/19. Eller jubler Andreas Stene (fra venstre), Kalle Ekelund, Andreas Heier og Villiam Strøm med ham. Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Vålerenga Hockey er seriemestere: - Overraskende

(Stjernen - Vålerenga 2–5) Vålerenga Hockey har tatt sin første tittel siden våren 2014. Etter seier over Stjernen er årets seriemesterskap i boks.

 • Vegard Aulstad

Artikkelen er over ett år gammel

En bunnsolid sesong fikk sin kroning én serierunde før slutt. Vålerenga måtte ta minst to poeng for å sikre seriemesterskapet. Det gikk fint.

Da sluttsignalet lød brøt det ut en etterlengtet jubel blant VIFs iskrigere.

Endelig havnet en pokal i skapet på Oslo øst igjen.

Der er de egentlig nokså seiersvante. Det var klubbens seriemesterskap nummer 30 i historien.

Men det har vært smertefullt for den gamle storheten å se at rivalene Stavanger Oilers og Storhamar har tatt over som de beste lagene i norsk ishockey de siste sesongene. Parallelt, har gjentatte skuffelser i forbindelse med hall-prosjektet Nye Jordal Amfi, vært nær å sende klubben i grusen.

Denne sesongen snudde det for alvor sportslig, og nå er det tid for stolt å feire den første tittelen på fem år.

– Det er viktig å vinne igjen. Det er positivt for hele Oslo. Og det har vært altfor lenge uten en tittel nå. I en periode hvor vi står uten ishall og lever på lånt tid andre steder så er dette veldig godt gjort, sier Vålerenga-trener Roy Johansen til VG.

– Det er overraskende. Vi hadde ikke sett fra oss da sesongen startet å stå her i dag som seriemesteren. Men nå er vi tilbake på toppen, det er deilig, følger Espen «Shampo» Knutsen, sportssjef og assisterende trener i klubben opp.

– Hva er hovedgrunnen til at det har gått så bra?

– Vi har jo bytta ut mange, og fått et mye bedre defensiv stamme, og hatt en fantastisk Steffen Søberg i mål. Det er der det starter, så har vi jo hatt en førsterekke som har produsert «noe jævelig», fortsetter han og får støtte av Johansen.

les også

Stor VG-kåring: Dette er årets spillere i Get-ligaen

Pluss content

– Stabiliteten har vært helt enormt god. Samtidig har vi vært heldige og unngått for mange skader, sier den tidligere landslagssjefen.

Slik var kampen:

Spenning lenge

Det begynte litt trått for Vålerenga som kastet bort første mulighet til å avgjøre seriemesterskapet med et braktap mot Stavanger tirsdag. Noen tilhengere var nok nervøse for at det skulle glippe igjen i kveld. Men etter 13 minutter kombinerte lagets poengkonger og sikret ledelse. Rasmus Ahlholm til Tobias Lindstrøm til Stefan Espeland. Han skøyt VIF et langt steg i retning gull.

I andre periode gjorde Martin Laumann Ylven 2–0, før David Hallströms redusering ga noe nerve til oppgjøret igjen.

les også

Renessanse på Oslos østkant - Nå blir Vålerenga seriemester

Pluss content

Halvannet minutt senere var det likt igjen. Daniel Trnavsky utlignet. Med 17 sekunder igjen av perioden satte imidlertid Fredrikstad-gutten Andreas Heier inn 2–3 mot gamleklubben.

Da Martin Røymark hamret inn 4–2 i starten av tredje, skjønte alle hvilken vei det bar. Thomas Olsen kranglet inn 5–2 til slutt.

Sluttspillet nærmer seg

Selv om Vålerenga ble seriemester har både Storhamar og Stavanger Oilers hengt med «helt inn». Førstkommende torsdag er det duket for sluttspillstart, hvor de tre skal knive om den gjeveste tittelen - NM-gull. Sammen med Lillehammer, Frisk Asker, Sparta, Stjernen og Manglerud Star skal det inn mot påske kåres en vinner via kvartfinaler, semi- og finalespill.

Der har Vålerenga nå sikret seg hjemmebanefordel hele veien inn i seriene som spilles i best-av-sju.

– Det er viktig. Det betyr at vi kan velge motstander og unngår å møte Stav ange og Storhamar før i en eventuell finale, sier Roy Johansen.

Vålerenga vil ikke ha noe snakk om at de selv er favoritter. NM-gullet vant de for øvrig sist i 2009.

– Vi ser ikke på oss selv som favoritter. Vi tapte klart mot Stavanger forrige uke, fortsetter VIF-sjefen.

– Motstanderne har forsterket seg underveis så det her blir jevnt.

– Hvordan ser du på det som skal igang torsdag?

– Jeg tror det blir et meget severdig og morsomt sluttspill. For nå blir det tettere enn på lenge, avslutter Johansen.

De har foreløpig ikke bestemt seg for om det blir Manglerud Star eller Stjernen som blir motstander i sluttspillets første runde.

Mens Manglerud ishall nærmest ligger «i hagen» til landslagssjef Roy Johansen, vil de bruke ca 10 mil på turene til Fredrikstad.

DUELLER: Jonas Oppøyen (hvit drakt) er her i kamp om pucken. Stjernen kan også bli motstander i sluttspillet. Det er opp til VIF å velge. Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Målfest på Hønefoss

Ringerike er for lengst klare for kvalifisering (begynner torsdag hjemme mot Narvik), men fikk ingen opptur med seg inn i sin foreløpig siste sikre uke som Get-ligalag da Lillehammer kom på besøk i ettermiddag. Kun 12 minutter brukte gjestene på å ta ledelsen med tre mål.

Oppgjøret endte til slutt hele 10–4. Parker Bowles scoret fire(!) mål, mens Austin Cangelosi gjorde tre. Laget fra OL-byen ble nummer fire i ligaen, og møter høyst sannsynlig Frisk Asker i sluttspillet.

Sparta blir nummer seks uansett, men har igjen en kamp mot Stavanger tirsdag. Denne ettermiddagen slo de Manglerud Star 5–2.

Mer om

 1. Ishockey
 2. Vålerenga hockey
 3. Get Ligaen
 4. Stjernen Hockey
 5. Espen «Shampo» Knutsen

Flere artikler

 1. VIF-trener Johansen før «skjebnekamp» mot Sparta: − Vi må vinne

 2. Storhamar gir ikke opp gullhåpet

 3. Vålerenga feiret seriegullet og valgte byderby

 4. Vålerengas førsterekke smadrer rivalene: - Seriegullet er i våre hender

 5. M/S til sluttspillet – VIF slapp med skrekken etter pinlig tap

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder