Zucca-ros fra lagkamerat etter to scoringer da Rangers vant: - Han gjør alle rundt seg bedre

(New York Rangers-Florida 5–2) Svenske Mika Zibanejad (25) fikk Mats Zuccarello (31) på samme rekke før nattens kamp mot Florida Panthers. Det resulterte i at de sammen sørget for en etterlengtet seier.

Sesongstarten for New York Rangers har vært tidvis svært tøff. Laget som er vant til å ligge i toppen, har måttet se seg nødt til å se mot fremtiden. Store profiler er blitt borte. En ny trener og yngre spillere er kommet inn i troppen. Så langt har det ikke stemt spillemessig, men natt til onsdag kom «endelig» en seier i ordinær tid denne sesongen, på det niende forsøket.

– Vi hadde en forferdelig førsteperiode, men kom ut med mer fysikk og bedre spill i den andre, sier Mats Zuccarello i et intervju vist på Rangers egen TV-kanal.

Etter førsteperiode ledet Florida 1–0 etter en scoring fra Vincent Trocheck.

Før kampen hadde sjefstrener David Quinn satt sammen en super-rekke bestående av svenske Mika Zibanejad, Mats Zuccarello og amerikanske Chris Kreider.

– Noen ganger må man endre litt på rekkene for å fikse ting. Det gikk denne gangen, fortsetter Zucca.

FORBANNELSEN BRUTT: New York Rangers' spillerne Mika Zibanejad (midten) feirer scoring med Mats Zuccarello (t.v.) og Chris Kreider. Foto: AP

Vil spille med Zucca

I den andre perioden sto den kombinasjonen for underholdningen. Først scoret Zibanejad i undertall. Så var det duket for Mats Zuccarellos første scoring for sesongen. Før Zibanejad igjen scoret, denne gangen i overtall 3–1.

Etter kampen roser han nordmannen for å «heve» samspillet i laget.

les også

Verdens beste roser Zuccarello: – Løfter atmosfæren i rommet

– Jeg liker å spille med ham. Han gjør aller rundt ham bedre. Det var en god balanse med ham og Kreider. Forhåpentligvis får vi fortsette sammen, sier den svenske VM-gullvinneren, som også gjestet Zuccas Summer Classic på Ullevaal stadion i sommer.

I den tredje perioden assisterte han Zuccarellos andre scoring for kvelden. Før Mike Hoffman reduserte. Rangers lot ikke Florida komme nærmere, Kevin Hayes avsluttet målfesten til 5–2 for New York-laget.

les også

Zucca forberedt på mulig Rangers-exit – snart kan New York-eventyret være over

– Jeg hadde vel to skudd og to mål. Så det er heldig. Det andre var et skudd i panikk under press, mens det første var en heldig retningsforandring, sier Zuccarello beskjedent om målene sine.

Tidligere i år har trener David Quinn bedt nordmannen om å skyte mer, da han håper 31-åringen fra Oslo skal score flere mål.

– Jeg vet man kan ha lengre perioder uten at det blir scoret så mye. Det er fint å få mål for min del, men man må bare jobbe og gjøre sakene sine, så kommer dem.

Rangers har nå tre seire på ni kamper.

PS: Andreas Martinsens lag Chicago Blackhawks vant natt til onsdag 3–1 over Anaheim Ducks uten nordmannen i troppen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder