Thoresen irritert etter overtidstap i åpningskampen: - For passivt

HERNING/OSLO (VG) (Norge – Latvia 2-2, 2-3 etter overtid) Norge så ut til å få en drømmeåpning på ishockey-VM. Så slo Latvia nådeløst tilbake.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det blir for slapt i den tredje perioden. Vi kommer ikke helt opp på det nivået vi trenger for å ri av dette, sier landslagssjef Petter Thoresen til VG etter overtidstapet mot Latvia i åpningskampen av VM.

– Jeg synes vi spiller bra, men det er målene som teller. I tredje periode blir vi for passive, spiller ikke bra nok med puck og er nesten ikke i angrepssonen. Da blir vi hengende etter, legger han til.

Det var en skuffet gjeng som kom ut presseområdet rett etter kampslutt. Poeng mot Latvia var viktig i kampen mot nedrykk, men det føltes ikke sånn slik kampen begynte.

Evighetsmaskinen Anders Bastiansen (37) og profilen Alexander Bonsaksen (31) ga Norge en pangstart på åpningskampen mot Latvia, og med 2–0 etter den første perioden så det meget lovende ut for Thoresen og hans mannskap.

les også

VM-analyse: Disse kampene vinner Norge

– Det er surt nå, for den her følte vi at vi kunne vinne, sier Alexander Bonsaksen som viser skuffelse overfor VG da han må svare for tapet i åpningskampen.

VG Live: Vi fulgte åpningskampen her!

– Det er viktig at vi raskest mulig rir av oss denne skuffelsen nå. Da kan vi slå Tyskland i morgen.

I den andre perioden reduserte latvierne ved eks-Stavanger Oilers-spiller Rudolfs Balcers, og i den tredje perioden sørget Rodrigo Abols for at lagene var like langt.

Med åtte minutter igjen å spille var det Latvia som presset på for seier, men det var Norge som var nærmest scoring før den tredje ordinære perioden var over.

les også

Her er ishockey-VMs 10 største stjerner

Pluss content

Mathis Olimb trodde han hadde sendt Norge i føringen på ny med under tre minutter igjen å spille, men etter å ha brukt video for å dobbeltsjekke, kunne dommerne konstatere at pucken gikk i stolpen og i tverrligger og ut.

– Den var vel så nære som mulig den, sukker Mathis Olimb da han blir spurt om det han trodde var en scoring, etter kampen.

Og i overtidsspill var det Latvia som trakk det lengste strået.

24 sekunder ut i overtiden snurret Balcers snurret rundt med det norske forsvaret, rundlurte Haugen i det norske buret og sørget for latvisk jubel. Dermed ble det bare ett poeng for Norge i åpningskampen i VM.

– Vi blir småfeige utpå der. Det var utrolig synd med 2–0 der, og vi taper etter forlengning, sier Tommy Kristiansen til overfor VG.

– Det er lett at det blir litt sånn når de kaster alt de har i kamp om å få utligning, og lykkes med å sette press, sier Anders Bastiansen.

Landslagssjef Petter Thoresen og Norges ledelse så Tyskland, i likhet med Norge, tape etter overtidsspill mot Danmark fredag, i morgen venter førstnevnte til kamp klokken 16.15.

- Hvordan er mulighetene?

– De har noen stjerner forover på banen og er sikre bakover. Men her ser vi muligheter, sier Petter Thoresen før han rusler inn i garderoben.

PS: Allerede søndag venter en ny kamp for Petter Thoresen og hans mannskap. Da står Tyskland på motsatt hallhalvdel.

SLIK SPILTE NORGE:

Målvakter:

VG:s terninger viser 3 prikker

Lars Haugen med avgjørende, god redning rett for Bastiansen 1-0. Kan ikke lastes for Latvias redusering ved Balcers (eks Stavanger): Over høyre skulder i nettaket. Men kanskje for utligningen, som lå i luften. Lurt trill rundt av matchvinner Balcers 24 sekunder inn i spilleforlengelsen.

Backer:

VG:s terninger viser 3 prikker

Jonas Holøs som vanlig en ener, med veteran Alexander Bonsaksen som en god nummer to - og målscorer igjen (Norges toppscorer i OL). De øvrige bør få opp frekvensen i benflyttingen; havnet bokstavelig talt ofte på hælene. God VM-debut for Villiam Strøm (27).

Løpere:

VG:s terninger viser 3 prikker

Thomas Valkvæ Olsen (25 mål i Allsvenskan) skadet før kampstart, dermed var all offensiv kraft samlet i førsterekken Olimb x 2 med Getligaens toppscorer Tobias Lindström, som burde scoret på én av mange gode målsjanser. Veteran Anders Bastiansen (37) sørget for det første målet og styrket selvtillit. Nummer to (Bonsaksen): Målgivende Mathis Olimb, Ken André Olimb sterk og lur foran Latvias keeper.

Trener:

VG:s terninger viser 3 prikker

Petter Thoresen fikk ikke starten han ønsket; Latvia utlignet med ni minutter igjen av ordinær spilletid og hans gamle læregutt Rudolfs Balcers avgjorde for Latvia i spilleforlengelsen.

Men ett poeng etter at gruppemotstandere Danmark (2) og Tyskland (1) innbyrdes delte poengene fredag, er ok. Pluss for lovende overtallsspill, minus for manglende uttelling. Med Thomas Valkvæ Olsen tilbake mot Tyskland søndag, bør kraftfulle Tommy Kristiansen løftes opp fra fjerderekken for å skape større offensiv tyngde bak førsterekken med Olimb-brødrene og Lindström.

Vurdert av Øystein Jarlsbo og Vegard Aulstad

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder