«MÆTT FJØS»: Slik så det ut da Storhamar møtte Stavanger Oilers i en av forrige sesongs NM-finaler på Hamar.
«MÆTT FJØS»: Slik så det ut da Storhamar møtte Stavanger Oilers i en av forrige sesongs NM-finaler på Hamar. Foto: Bjørn S. Delebekk

I kveld trekker Storhamar flere tilskuere enn fotballandslaget

ISHOCKEY

– Litt typisk Hamar, sier Storhamar-leder Geir Byberg om det faktum at byens hockeygutter i kveld samler flere på tribunene enn det Per-Mathias Høgmos landslag gjorde på Ullevaal tirsdag.

Publisert:

– Et trist syn, sa Stefan Johansen om utsikten fra benken i første omgang.

Kun 4675 tilskuere møtte opp for å se det norske fotballandslaget slå Finland 2-0 i går kveld. Det er det laveste tilskuertallet siden 4165 betalte for å se oppgjøret mot Færøyene 13. mai i 1992.

Alt annet enn fotballfeber i hovedstaden, men en drøy times kjøretur nordover er temperaturen stigende. På Hamar rives nemlig sitteplassbillettene vekk foran den andre semifinalen mot Stavanger Oilers i NM-sluttspillet.

Så du denne? Johansen om nesten-tomme Ullevaal: – Et trist syn

Forventer over 5000

Klokken 13.30 onsdag får VG bekreftet at Storhamar har solgt rundt 4200 billetter. Det er 1000 mer enn på samme tidspunkt foran kvartfinalen mot Sparta som samlet 5089 mennesker i OL-hallen fra 1994.

Alt tyder på godt over 5000 tilskuere i kveld - altså flere enn det fotballandslaget samlet mot Finland, og kanskje også «mætt fjøs».

– Vi er godt vant på Hamar. Folket her oppe liker hockey og de liker guttene på laget. Da stiller man opp, sier styreleder Geir Byberg til VG.

– Det skal vel egentlig ikke være mulig at dere trekker flere folk enn fotballguttene?

– Det er veldig gøy og litt typisk Hamar. Oppslutningen er helt fantastisk. Vi er en by på kun 30.000 innbyggere, men Storhamar har fått en samlingsfunksjon man kanskje ikke kan skape i en større by.

Allerede passert budsjett

Da VG først ringte Byberg onsdag formiddag ba han om å få sjekke billettsalget før han gikk lenger enn å bruke ordene «stor interesse». Nå innrømmer også han alt tyder på at det kommer over 5000 mennesker i kveld.

– Hvor mange så landslaget i går? 4675? Jeg kan ikke garantert noe, men vi må da klare å selge 400 billetter til. Slik det ser ut nå kommer det over 5000. Alt tyder på det. Vi selger bedre ettter en seier og når det er avgjørende kamper.

Storhamar har kun budsjettert med to kvartfinaler og tjener solid både på at duellen mot Sparta gikk til seks kamper og semifinalen mot Stavanger Oilers selv om den medfører lange og dyre reiser. Skulle Storhamar avansere til finalen (leder 1-0 i kamper), kan tallene bli meget pene for klubben som så sent som vinteren 2014 var nær konkurs.

– Jeg syns det er tidlig å drømme om det nå. Vi får ta en kamp og en god nyhet av gangen. Nå er vi lykkelige over at vi vant bortekampen sist, så får hele Hamar møte opp for å støtte oss i kveld, sier Byberg.

Den andre semifinalen mellom storhamar og Stavanger Oilers sendes på TV 2 Sportskanalen fra klokken 19. Vålerengas kamp mot Lørenskog kan du se på TV 2 Sumo.

Så du denne? Var nær ved å takke nei til Europa-eventyret

Her kan du lese mer om