INVOLVERT: Millie Sirum spiller vanligvis for Vålerengas guttelag U16 (bildet). Søndag kveld spilte hun imidlertid for Jordals kvinnelag i toppserien, mot Vålerenga. Sirum (15) skal også representere Norge i ungdoms-OL neste måned. Foto: Privat ,

Brutal toppkamp i norsk damehockey - VIF-spiller hentet av ambulanse

Tre spillere fikk matchstraff etter ulovlig takling på overtid

(Vålerenga – Jordal 3-4) En spiller ble hentet av ambulanse etter et hett oppgjør i eliteserien for kvinner i ishockey.

Publisert:

– Det er ikke så veldig vanlig. Det pleier ikke å skje. Ikke på den måten, svarer Vålerenga-kaptein Rikke Tautra (27) på spørsmål om det er uvanlig at flere spillere får matchstraff i en kamp i toppserien for kvinner.

Det skjedde da lokaloppgjøret i Ungdomshallen vegg i vegg med Jordal Amfi var over søndag kveld. Tre spillere fikk matchstraff. Vålerengas Rikke Tautra og Tina Scott, og Millie Sirum fra Jordal. I tillegg ga hoveddommer Elise Harbitz-Rasmussen Vålerengas Linn Aakre 10 minutter utvisning for usportslig opptreden.

Taklinger forbudt

Dette skjedde mens Vålerengas Mari Svendsen ble liggende på isen, forteller Rikke Tautra. Etter en «takling» utført av Millie Sirum i kampens siste sekund. Det er ikke tillatt å takle i kvinnehockey. Rikke Tautra beskriver Millie Sirums takling som et angrep eller en dytt bakfra.

– Det burde hun ikke gjort. Det var helt unødvendig. Min datter får ta sin del av ansvaret. Hun er ikke uskyldig, sier Jo Sirum til VG.

Faren til Millie Sirum var til stede som tilskuer under kampen. Han forteller at datteren ble taklet (ulovlig) da det gjensto ett minutt. Deretter «skulle hun hevne seg litt», og taklet Mari Svendsen.

Han mener at kombinasjonen frustrerte Vålerenga-spillere og «det Millie gjorde» er årsaken til at det kokte over i Ungdomshallen, og at voksenpersoner tok seg ut på isen umiddelbart etter kampslutt.

– Dommerne fikk nok med å håndtere dem, hevder han.

Chattet i kveld

Millie Sirum (15) er tatt ut til å representere Norge i ungdoms-OL neste måned. Hun spiller vanligvis for Vålerengas guttelag U16. Nå spilte hun for Jordals kvinnelag, mot Vålerenga.

Vålerengas Svendsen ble etter hvert hentet og fraktet bort i ambulanse. Rikke Tautra sier at hun hadde vondt i hodet og ryggen. Svendsen skal imidlertid hatt førlighet i ben og armer.

Millie Sørum tok i kveld kontakt med Mari Svendsen. De to chattet. Millie Sørum fikk vite at alt står noenlunde bra til med Vålerenga-motstanderen.

Hendelsesforløpet blir bekreftet av andre tilstedeværende som VG har vært i kontakt med, samt statusoppdateringer i sosiale medier.

– Det er en jevn kamp. Noen er ekstra gira. I det siste periode er over, angriper, dytter eller slår en Jordal-spiller en av våre spillere bakfra. Hun ble liggende, med vondt i ryggen og hodet, og etter hvert hentet av ambulanse, sier Rikke Tautra.

– Jeg får matchstraff fordi jeg «står opp» for min spiller, tar tak (i Millie Sirum) og gir beskjed om at «det er ikke greit». De to andre (Vålerenga-spillerne) er litt for aggressive, og får for usportslig opptreden. Det skjønner jeg, sier hun.

Rikke Tautra tilføyer at Jordals landslagsspiller, Millie Sirum, sikkert «er lei seg».

Dommersjefen: Helt nytt

– Det er ikke opp til meg å si noe. Det er opp til disiplinærutvalget, sier hoveddommer Elise Harbitz-Rasmussen til VG.

I og med at Eliteserien for kvinner er klassifisert som en «prestasjonsserie» på linje med Get-ligaen for herrer, er det forbundets disiplinærutvalg som skal behandle matchstraffene fra kampen mellom Vålerenga og Jordal.

– Tre matchstraffer etter kampslutt er relativt uvanlig. Det er ikke noe vi ønsker, og for meg er det helt nytt. Det har jeg ikke hørt om tidligere, sier dommersjef Geir Thomas Olsen om toppoppgjøret i kvinnehockeyen søndag kveld.

Vålerenga leder serien foran Stavanger, men har tapt de to siste kampene mot Jordal. Forrige gang tirsdag – for første gang noensinne – 2–5 på Jordal Amfi, etter at Vålerenga hadde ledet 2–0. Denne gangen ble Sofie Fjellvang matchvinner halvannet minutt for ordinær spilletids slutt – og tumultene brøt løs.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder